Látod, én már senkire sem lennék képes szavazni ebből a garnitúrából, ahogyan nem is fogok. A Fideszre ugyanúgy nem, ahogyan az MSZP-re, SZDSZ-re sem: milliószor levitézlett, hitelüket vesztett, permanens erkölcsi deficitben dagonyázó kis-emberek. Valójában egy oligarchia az egész politikai osztály: az SZDSZ-től az MDF-en át a MSZP-ig, Fideszig.
Ami a morális kérdéseket illeti, szép kis filozófiai diszkusszió tárgya lehetne a morál - illetve a bűn - relatív vagy abszolút mivolta, de ha úgy tetszik, én ebben inkább tradicionális álláspontot képviselek, vagyis azt mondom, ezek önmagukban való megítélése független a korszellemtől, de még a nagy történelmi korszakoktól is. Pont azért, mert úgy határozzák meg, minősítik a mindenkori emberi cselekvést, attitűdöt, hogy közben időn kívüli (az erkölcs). Egy bűn megáll önmagában is, szinguláris eset és nem összevethetők egymással, semmi értelme tehát felmenteni egy bűnt azzal, hogy "de persze a másik is...", nem "bűnözőbbek elődeiknél", stb. Nem ugyanazok a motivációk, nem ugyanazok a körülmények - ahogyan rendesen semmikor.
Az én morális (túl)érzékenységem és a te moralitás iránti érzéketlenséged különbsége elgondolkodtató, mindazonáltal a különbségek lehetséges okainak firtatása tényleg nem ennek a topicnak a témája.