Október 30-án késő estig Bécsben tüntetnek Ahmed H. kiszabadításáért , a bécsi magyar nagykövetségtől követelik, hogy hasson oda a magyar kormánynak, hogy a szír menekült szabadságot kapjon, amiért a rasszista és kegyetlen magyar kormány a határostromért lecsukatta és követelik
a kormány távozását amiatt, mert kegyetlen
fasiszta módon kirekeszti a menekülteket
és szembemegy Európával.
Október 31-én a migránsokért fognak tüntetni a Kossuth téren Budapesten, emlékeztetik Magyarország rassiszta kormányát, hogy október 19-én Brüsszel nyert, vagyis be kell fogadni
a menekülteket. Techno zenére fognak tüntetni
a migránsokért október 31-én este.
Az összes tüntetésen képviseltetik magukat az MSZP, a Demokratikus Koalíció és a Közös Ország Mozgalom, és a Progresszív Mozgalom emberei. Gulyás Márton és aktivistái polgári engedetlenséget igértek a rasszista magyar kormány ellen a Kossuth téren, meg fog jelenni Lattmann Tamás, a Demokratus Koalíció egyik lehetséges civil miniszterelnökjelöltje, és Kovács Viktória , a DK Zala megyei képviselője, aki a balatoni migránsüdültetésért szólalt fel nyáron, az MSZP-től
a halásztelki polgármester, aki migránsokat fogadna be, és számos liberális közéleti személyiség, mint Tamás Gáspár Miklós politikai szakértő, vagy Schilling Árpád közíró.
Október 31-én este a kormány lemondását fogják követelni, amiért szét akarja verni az Európai Uniót,
előrehozott választást akarnak november 10-én,
és ideiglenes ügyvezető kormányt karácsonyig,
és igazságos választási rendszert, és népszavazást az EU-ban maradásról, a migránsok önkéntes befogadásáról és a Macron terv bevezetéséről Magyarországon.
Mielőtt bárki nyilatkozna a migránsokról, politikai nézeteket, hatalmi ambiciókat félre téve tanulmányozni kellene az ő / arab és afrikai/ kultúrájukat. És utána dönteni, arról hogy tényleg kellenek e, ide. - Meggyőződésem, a FIDESZ t nem összefogással kell leváltani, hanem, olyant kell tenni alkotni, amitől a nép átpártol a baloldalra. Össze lehet fogni, minden ellenzéknek. Aztán választás másnapján felmerülne a kérdés, hogyan tovább.
Friss! Véget ért Bécsben Ahmed H. kiszabadításáért folytatott szolidarítási tüntetés idő előtt este 8 órakor ért véget, az eső és a hideg miatt ugyanis lefújták, mert éjfélig tartott volna!
A vádlott elismerte, hogy dobált a rendőrök felé, és megafonon keresztül beszélt a tömeghez, de azt tagadta, hogy a határ megnyitását követelte, fenyegetőzött vagy ultimátumot adott volna a határ megnyitására, azt mondta, csupán nyugtatni próbálta a várakozókat. Többször is hivatkozott arra, hogy ideges volt, nem volt magánál, nem tudja, mit csinált, ezt mondta azzal kapcsolatban is, hogy felvételek bizonyítják, a kerítéstől távolabb követ tört.
Kóbor Jenő bíró a tárgyaláson tanúvallomásokat is ismertetett, amelyek szinte mindegyikékhez megjegyzéseket fűzött a vádlott, akit két, fekete csuklyát viselő fegyőr kísért a tárgyalóterembe.
Az egyik helyszíni parancsnok vallomása szerint a tömegből hangzottak el a határ megnyitását követelő felszólítások, de a rendőr nem volt biztos abban, hogy a vádlott mondott-e ilyet. A rendőrséget helyszínen segítő tolmács szerint a vádlott azt mondta, hogy a menekültek többen vannak, és át fognak menni a határon. Több rendőr azt vallotta, hogy Ahmed H. ultimátumot adott a határt védő egyenruhásoknak.
Több helyről is olvastam, aztán topiknyitóba beírtam a lényeget, de adtam pár linket is, idéztem is!
A lényeg, hogy még titeket is ledöbbent, hogy az MSZP és a DK mennyire debil, a gulyásmarciék szintjére lementek! :-D
Szerintem inkább szavazzatok a Jobbikra vagy az LMP-re, az egész ország jobban jár, ha nem lesz MSZP meg DK. :-))
A Fidesznek sokkal jobb ellenzék lesz Simicska, meg VonaGabi Szél Dettivel. Még akár okosodhatnak is. A maszop meg Fletóék már menthetetlenek, kiesésre megérettek.
Ezekhez képest még az Együtt párt is az új remény. (Idézet a Csillagok Háborújából) :-DDD
Gulyás Márton és mozgalma újra elindítaná a polgári engedetlenséget és igazságos előrehozott választásokat és Európa-barát kormányt fognak követelni.
Orbánt megijesztenék, hogy lemondjon, a Fotó a 168 óra cikkéből van
„Eljött az idő, hogy elmondjuk szeretett vezérünknek, hogy Brüsszel nyert, és a frászt hozzuk rá azzal, hogy migránsnak öltözve technobulit csapunk az Országház előtt.” - jelentette ki a Közös Ország Mozgalom szóvivője, akik már várják a résztvevőket kedd estére.
Eddig 290-en jelezték, hogy mennek, több mint 1400 embert pedig érdekel az esemény.
A Facebookon szerveződő eseményhez már több százan csatlakoztak, köztük Lattmann Tamás nemzetközi jogász.
A résztvevők azt tervezik, hogy migránsnak öltözve ijesztik meg Orbán Viktort október végén a Kossuth Lajos téren.
Az esemény alatt már gyűlnek az ötletek a javasolt viseletekről. Van, aki szerint a nőknek burkát kellene húzniuk, más szerint viszont piréznek kellene öltözni.
Lattmann Tamás nemzetközi jogász – aki szeptemberben kijelentette, hogyaz MSZP miniszterelnök-jelöltjének kérték felmég Botka László fellépése előtt – is azok között van, akik biztosra jelezték a részvételüket a demonstráción.