A Déli Krónikában hallgattam a leköszönő rádióelnökről beolvasott hozsannát. Az elhangzottakhoz kommentár nem kell, viszont ideírok néhány momentumot, ami NEM hangzott el:
- Az MR1 (a többit –kivéve a regionális Pécsett- nagyon ritkán hallgatom, azokat hát nem ismerve nem is szólok) teli lett pösze, hadaró, minden második-harmadik mondatban tévesztő új műsorvezetőkkel, bemondókkal. Hol van már Bőzsöny Ferenc, Debrenti Piroska és a többi szépen, magyarul, érthetően beszélő bemondói stílusa? A kereskedelmi nívótlanságot vették át, a nemzeti főadóhoz méltatlanul.
- A reggeli 180 perc száraz, monoton, a riportalanyoknak kevés időt hagyó interjúival nem is emlékeztet az évtizedekig magának figyelmet követelő Reggeli Krónikára.
- Egyik-másik műsorvezető alig leplezett pártszimpátiája irritáló.
- Az éjszakai beszélgetős műsorok (no persze, elismerem, kevés a bagoly a hallgatóság között) eltűntek, helyettük korábbi műsorok ismétlései szólnak. (Közülük sokkal nincs bajom, de a frissesség nemcsak a hallgatókból hiányzik.) Így valóban lehet spórolni.
- Évtizedek után „kinyírták” a Kossuth-nótát – helyette valami jellegtelen zeneszerűség szól.
- Röviden, ennyit. Én nem sajnálom az elnök úr távozását.
A fentieket délután írtam, aztán a kora esti Krónikában újra felolvasták (szerk. Nagy Iván Zsolt). Hát tényleg nem szégyellik magukat?
No, ezzel nem értek egyet! Produkciója ugyan hitvány, de a "legkártékonyabb figura" rangjára a kultúra területén az elmúlt 100-110 esztendő legtöbbet rombolója a Klebelsberg Kunó, Hóman Bálint, Teleki Pál vagy éppen Andrásfalvi Bertalan székébe furakodó, csak nevében magyar Bálint kultuszminiszter a legelső jelölt.
Kedves kanálka! Te csak hallgasd a kedves zeneszámaidat. S hagyjad,hogy legyenek olyan aggódóak mint Callie és schlumberger és Jéger meiszter és még sokan (remélem), akik tudják,hogy mi a műveltség, a kultúra és igényünk is van rá!
Régen a mikrofon elé kerülök még beszédtechnikát is tanultak. Ma van ilyen?
a támogatott... (esetleg a tűrt - bár ez utóbbi soha nem a nagyközönséghez.)
és mivel a nép ezen szocializálódott, a mai napig azt hiszi, hogy az az óvatos, veszélytelen, kellemkedő gagyi a kultúra, amit a Kádár-rendszer alatt nyomattak...
és azért a Petőfi régi műsorait ne hasonlítsd egy színdarabhoz!
Pedig egy csomó színházi közvetítés, versműsor, irodalmi összeállítás, kabaré, interjúk, színpadi produkciók közvetítése is ment benne kidolgozott struktúrában. Nem szólva a sportközvetítésekről.
Most meg bekapcsolnak egy mp3-listát, oszt jónapot. Ez nem rádió ahhoz képest - az analógiám jó.
ne mondd nekem, hogy ha ugyanaz menne rajta, mint régen, és alig hallgatná valaki az jobb lenne. és azért a Petőfi régi műsorait ne hasonlítsd egy színdarabhoz!
Egy valódi, nagy hagyományokkal rendelkező magyar rádiót zenegéppé silányítottak. Teljesen mindegy, hogy a zenegép által játszott számok között vannak-e jók vagy nincsenek.
A dolog olyan, mintha mondjuk a József Attila Színház helyett odaállítanának egy projektoros tévét, aztán nézzék a jónépek. Esetleg jó műsorok is mennek egyik-másik adón.
Én eddig azt hittem, hogy a Kossuthnál bekerülési feltétel a monotonitás. A bemondóik, mintha egy létráról hugyoznának bádoglavórba beszéd helyett, de ez már 30 éve is így volt.
miért baj az, hogy végre van egy rádió, amin színvonalas mai magyar zenét is hallgathat az ember? az nem a nemzetet erősíti, ha nem külföldi gagyit hallgat?
a lózungokat, a felgyorsított, nem természetes beszédet... ilyesmik. Csak azt hallgatom, semmi mást. Igen, pár éve... Én már 59. évemet taposom kisfiam, hallgatom már 1956 óta a Kossuth rádiót. Az az első tudatos emlékem, mert akkor Anyám hazautazott pár napra, ültünk a rádió előtt, hallgattuk, mi van. A szavak ereje... az, meg egyéb marhaságok, tudod.
Az mr1 Kossuthon nagyon sok érdekes, színvonalas műsor van jelenleg is. Mit értesz kereskedelmi szar alatt? Ez nem világos. Tudod egyáltalán, miről van szó? Vagy csak pár éve egyszer hallgattál valamit, ami nem tetszett és azóta koncepciód van??
Sokszor lőni tudnék, hallgatva a sok bunkóságot, ráadásul kereskedelmi mintára felgyorsítva. Ki a francnak kell? Dicsőséges kormányainknak már nincs pénze egy normális műsort sem fenntartani, ami nem kereskedelmi szemét?
A Déli Krónikában hallgattam a leköszönő rádióelnökről beolvasott hozsannát. Az elhangzottakhoz kommentár nem kell, viszont ideírok néhány momentumot, ami NEM hangzott el:
- Az MR1 (a többit –kivéve a regionális Pécsett- nagyon ritkán hallgatom, azokat hát nem ismerve nem is szólok) teli lett pösze, hadaró, minden második-harmadik mondatban tévesztő új műsorvezetőkkel, bemondókkal. Hol van már Bőzsöny Ferenc, Debrenti Piroska és a többi szépen, magyarul, érthetően beszélő bemondói stílusa? A kereskedelmi nívótlanságot vették át, a nemzeti főadóhoz méltatlanul. - A reggeli 180 perc száraz, monoton, a riportalanyoknak kevés időt hagyó interjúival nem is emlékeztet az évtizedekig magának figyelmet követelő Reggeli Krónikára. - Egyik-másik műsorvezető alig leplezett pártszimpátiája irritáló. - Az éjszakai beszélgetős műsorok (no persze, elismerem, kevés a bagoly a hallgatóság között) eltűntek, helyettük korábbi műsorok ismétlései szólnak. (Közülük sokkal nincs bajom, de a frissesség nemcsak a hallgatókból hiányzik.) Így valóban lehet spórolni. - Évtizedek után „kinyírták” a Kossuth-nótát – helyette valami jellegtelen zeneszerűség szól. - Röviden, ennyit. Én nem sajnálom az elnök úr távozását.