Káosz. Kisteleki ezt hozta.
És a gyűlöletet.
Kinyírtátok a Fradit, de ez az ország nem felejt. Nincs tovább EB, Olimpia kampány. Hülyíteni a magyarokat, lerabolni mindent.
Takarodjatok Gyárfás és Elbert testvéretekkel együtt!
A magyar futball egyik főprominense, egyszerű nevén a Szőke Szikla az ország összes tévéstúdióját végigjárva napokon át nagy borjúszemekkel magyarázta, hogy márpedig neki a török megígérte, hogy efendi, mi csakis rátok szavazunk, sőt a ciprusi is ezt ígérte, ő még meg is ölelte a Sziklát, erre fel az egyik az olasz, a másik az ukrán-lengyel pályázatra szavazott. Ezenközben Kisteleki elnök a német Mayer-Volferder urat szidta, hogy az nem úr többé, mert az is a szemébe ígérte a voksát, aztán az is az olaszra szavazott, ami már csak azért is érthetetlen, mert egy német embernek sohase szabadna nem a magyarra szavaznia. Jó, ez már történelmi mélység, aminek a dekódolásához rengeteg türelem és valószínűleg minimum nyolc Kosáry Domokos szükségeltetik.
Rendben van, nekünk ilyen prominensek jutottak, s ez most nem feltétlenül személyeskedés. Ámbár megjegyezném, hogy az a Szőke Szikla, aki tán a legjobban volt fölháborodva az ukrán pénz mindenhatóságán, és aki a ferihegyi tüntetők előtt leginkább Kossuth ceglédi beszédéhez mérhető szpícsében többször is jelezte, hogy magyarok vagyunk, s nem a pénzért, hanem a magyar futballért mentünk vállvetve Cardiffba, pár éve még a magyar válogatott szövetségi kapitányaként azért mondott le váratlanul, mert jobb anyagi ajánlatot kapott Ciprusról, ahol aztán két tréning között nyilván a magyar címert simogatta megpárásodott tekintettel. Miként az MLSZ-elnök is nyilván joggal beszél az adott szó becsületéről, hiszen nem is olyan régen még ő biztosította nyilatkozatban a magyar lakosságot, hogy esze ágában sincs MLSZ-elnöknek lenni, távol áll tőle az ilyen ambíció.
A magyar futball másik prominenséről, a nagybetűs Professzorról nem is szólva, aki saját állításai szerint benne van a nemzetközi futball sűrűjében, belát a kulisszák mögé, ismeri a dörgést, mi több, a Magyar Nemzet szerint ő az egyetlen nemzetközileg is elfogadott futballtekintélyünk. A Professzor múlt szerdán a bennfentesek magabiztosságával állította a Kossuth rádióban, hogy meglátása szerint szinte teljesen biztos a horvát-magyar győzelem, majd négy napra rá már azt nyilatkozta, hogy eleve esélyünk se volt, ő ezt előre tudta.
Azok várják remegve a döntést, akik tönkretették a magyar futballt, akik pénzt kérnek apukáktól hogy betegyék gyerkőceiket az ificsapatba, akik a semmiért veszik fel a fizetésüket (eredmény ugye már régóta nincs), akik táskában viszik/vitték a pénzt, akik .. még egyszer meg akarják tölteni zsebüket.
Nem az a baj, hogy gyenge a válogatott, nem érdekel ez itt senkit, nyugodj meg. Teljesen más okai vannak annak amiért nagyon sokan nem szeretnénk ha itt lenne az EB, és ez már jóval túlmutat a sporton.
Például hogy a Napnál világosabban látszik, hogy az egész kizárólag arra megy ki, hogy ilyen Gyárfás, Kisteleki féle patkányok és a baráti/üzleti köreik megtömjék a zsebüket, lenyúlják a pályázati pénzeket.
Gyárfás még amikor a úszószövetség elnöke volt nem győzött a futball és a futballisták ellen beszélni, minden alkalmat megragadott rá hogy elmondja mennyire gyűlöli a labdarúgást. Most hirtelen nagyon megszerette.
Van még egy másik Gy betűs is, az politikus, szintén a nevét arcát adja ehhez a dologhoz, ott van Cardiffban, hát szeretném ha lógna a végén az a nagy pinokkió orra.
Nem értem ezt a hisztit a topikban. Nem megnyerni, hanem rendezni akarjuk az EB-t, annak mi köze ahhoz, hogy nem ütőképes a válogatottunk? Az osztrák foci akár klubszinten, akár válogatott szinten annyival előttünk jár? Vagy a svájciak a horvátok előtt? Ők is rendeznek, mit érdekli az Platiniékat, hogy milyen erős a focijuk... Amikor az USA, Korea, Vagy Dél-Afrika VB rendezést kapott ott is a felzárkóztatás volt a cél, a rendezés odaítélésekor egyik országnak sem volt erős csapata, az USA-nak még nemzeti bajnoksága sem.
Gergényi aztán nagyon örülhetne, ha megkapnánk az EB-t. Tovább fejleszthetné a rendőrök brutalitását. Meg persze addig is csírájában elfojthatna bármilyen szurkolói megmozdulást, mondván "emiatt elveszik tőlünk az EB-t". Na mind1, nem is bosszantom magam inkább. Pár óra múlva úgyis kiderül, hogyan tovább.
ez igen bázzz....ezekkel akarják népszerűsíteni az EB-t????!!!! :DDDD
összesen 1 ember van a képen akit feltétel nélkül tisztelek (Albert), meg még van 2-3 akivel mondjuk szóba állnék, de a többi.... gusztustalan féreg mind.
Nem tudom ez-e a megfelelő topik, de úgy láttam leginkább ennek a témája áll legközelebb a problémafelvetésemhez.
A múlt hét végi, e hét szerdai események kapcsán felvetődött bennem a kérdés: szerintetek valaha komolyan gondolta az MLSZ vezetés az eb-rendezést? Vagyis tényleg akartunk eb-t rendezni, vagy csak egy kampányfogás, szemfényvesztés az egész?
Mielőtt a részletekbe bocsátkoznék, leszögezném, hogy én a nyárig kifejezetten esélyesnek tartottam a pályázatunkat, sőt abban is bíztam, hogy - üzleti érdekek ide vagy oda - Kistelekiék tényleg látnak üzletet a magyar fociban (vagy legalább egy eb-rendezésben), és ezért megpróbálnak belőle valamit kihozni. A most történtek hatására azonban egyet kell értenem egyik korábbi hozzászólóval: ki az a hülye, aki nekünk adná az eb-t, amikor:
1. A két rendező ország közül az egyiknek van jó focija, van érdeklődés a foci iránt, de nem tudnak lejátszani úgy egy válogatott meccset (akár otthon, akár idegenben), hogy a szurkolói ne csinálnának balhét.
2. A másiknál egy saját válogatott meccsre 6000 szurkoló kíváncsi. (Ki fog akkor kimenni pl. egy esetleges Svédország-Belgium csoportmeccsre?)
3. A focija olyan szintű, hogy Málta is alázza.
4. A belső viszonyaiban sem tud rendet tartani: hónapok óta áll a bál a Fradi körül, míg pl. Olaszországban - a miénknél még nagyobb vihart kavarva - rendet tettek, és bár ott is vannak elégedetlenkedők, a helyzetet mindenki elfogadta, és kifelé béke van.
Az elsőről persze nem mi tehetünk. A harmadiknál csak kisebb mértékben felelős az MLSZ, bár nem ártott volna a szöv.kapitánnyal és a játékosokkal megértetni, hogy ebben az időszakban az eb-ért is játszunk, nem csak az égés elkerülése miatt (ami ugye nem sikerült), és pláne nem csak úgy kedvtelésből. A 2. és 4. viszont egyértelműen az MLSZ felelőssége: itt most nem a rövid távú üzleti érdekeknek kellene dominálniuk a jegyeladáskor, hanem annak, hogy kifelé mutassuk: itt az emberek imádják a focit és a válogatottat, jó üzlet és szép gesztus itt eb-t rendezni. A klubcsapatok között meg ki más tehetne rendet, mint a Szövetség?
Ezek után azt hiszem joggal vetődik fel a kérdés: ennyire szemellenzős emberek ülnek ott fenn, vagy direkt akarják lehúzni a saját pályázatunkat. Persze az is lehet, hogy én ítélem meg rosszul a helyzetet, de én csak egy egyszerű, laikus, futballszerető ember vagyok.
Nem fogok tiltakozni akkor, ha ezek után is nekünk adják az EB rendezést, de ki az a fasz aki a máltai bohóckodás, és az usztasák akciója után nekünk ítéli oda.