Keresés

Részletes keresés

Callie Creative Commons License 2006.06.02 0 0 115
Nem hiányzott, viszont az átütőerő igen. Nem volt Müllerük, aki negyed helyzetből is gólt tud lőni.
Előzmény: nj (114)
nj Creative Commons License 2006.06.02 0 0 114

Akaratról legfeljebb akkor szólt volna, ha mondjuk az utolsó percben lőtt góllal nyertek volna a németek. De itt a 2. félidőt végigtámadták a hollandok, az EB-győztes és házigazda németek otthonában! Nem hinném, hogy ezt azért tették, mert hiányzott belőlük az akaraterő.

Előzmény: Callie (113)
Callie Creative Commons License 2006.06.02 0 0 113
Én semleges vagyok német-holland ügyben, de nyilvánvaló, hogy nem szerencsével nyertek. Valószínűleg jól jött a nekik, hogy a hollandok hamar vezetést szereztek,paradox módon. Mert onnantól fogva a dolog az akaratról szólt, és mivel játéktudásban egyformák voltak a csapatok, ebben viszont közismerten jobbak, ők győztek.
Előzmény: nj (112)
nj Creative Commons License 2006.06.02 0 0 112

Szerintem hagyjuk, úgysem fogjuk tudni meggyőzni egymást. Abban egyetértünk, hogy a hollandok a döntőben játszottak a leggyengébben. Cruyff különösen rosszul viselte, hogy Vogts végigrugdalta az egész meccsen és így csak árnyéka volt önmagának. De érdekes módon rajtad és a legelfogultabb német drukkereken kívül mindenki - a semlegesek is - úgy látták, hogy a németek csak szerencsével nyertek.

Ettől függetlenül nyugodtan hangoztathatod az ellenvéleményedet, csak ne tekintsük már ezt valami megfellebbezhetetlen igazságnak, mert ahogy ez, úgy a többi megállapításod is több sebből vérzik, ahogy arra itt már jó néhányan rámutattak.

Előzmény: Törölt nick (111)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.01 0 0 111

Az egész film egy holland requiem volt, semmi bajom vele, de azért ezt eltagadni már a kabaré szintjét súrolja.

Én néztem a komplett meccset, azon volt még legalább egy tiszta 11-ese a németeknek, meg több sima ziccere is, amit megállítottak lesen. Azon a meccsen a holland lestaktika csődöt mondott, csak erről a bíró nem volt hajlandó tudomást venni, minden tiszta ziccert befújt, hogy "biztos les". Nem csalt, csak akkoriban egyszerűen újdonság volt a lestaktika, könnyen megették a bírók.

Egyébként meg hogy jött volna ki a film drámája, a vesztes tragédiája, ha leadják tárgyilagosan, hogy a hollandoknak volt az elején volt egy talált góljuk, aztán kip*csázták őket, alá szolgája, lehet zuhanyozni? Nem lett volna belőle film, csak egy összefoglaló (a németeket meg egyébként sem illik szeretni).

Azért a besárgult Cruyff ámokfutása után (nyújtott lábbal Maierbe a második félidő elején) több, mint jóindulatú volt a bíró, amikor egy szúrós tekintetű dorgálással letudta az egészet.

Egyértelmű, hogy a hollandok remek, korszakalkotó játékkal, nagyon komoly ellenfeleken átgázolva jutottak a döntőbe, de ott a németek simán jobbak voltak.

A hollandok legjobbja a döntőben Jongbloed volt, még mai szemmel nézve is egészen kiváló teljesítményt nyújtott, az össze-vissza rohangáló csapat helyett egyszemélyes védelemként állt helyt, a gólokról végképp nem tehet. Csak hát eléggé kilógna a lóláb, ha egy "fölényben" lévő csapatnak a kapusa lenne a legjobb?

Én mondjuk nem láttam jogtalannak a német 11-est, de egyébként sem nagyon pattogott senki miatta. Ennek persze része lehet a hollandok vitathatatlan sportszerűsége is. A hollandok erőlködtek, erőlködtek, de inkább csak próbálták átlőni a védelmet, vagy oldalról élesen bebikázni, meglehetősen eredménytelenül. Az a gólvonalról kifejelt labda emlékezetem szerint egy gyalázatosan rossz Maier kifutás miatt gyengén a kapu felé kóválygó erőtlen fejes volt, zsíros kenyeret kellett volna utána dobni.

Szó ne essék, imádom a hollandokat, a gombfocicsapatom volt (a német is), de az nem az ő napjuk volt.

Előzmény: nj (110)
nj Creative Commons License 2006.06.01 0 0 110

Aha, "hollandbarát szemmel"... :-) Szóval, a Eurosport szerkesztősége után ezek a filmesek is részesei a nagy németellenes összeesküvésnek, mert ők is direkt kivágták a nagy német gólhelyzeteket? :-)

A 11-es egyébként már akkor történt, amikor az utolsó percekben a hollandok minden mindegy alapon előrementek. Amúgy amit meg megkaptak a németek az meg egy kicsit "jóindulatú" volt. Tehát kb. egál. A meg nem adott gól tényleg szabályos körülmények között született. Ez az az iszonyatos játékvezetői nyomás, amit szerinted a németek hősiesen elviseltek?

Na de, hol volt az a rengeteg német helyzet, amiből a szerinted jogos 5-1-es német győzelemnek ki kellett volna alakulnia? :-) És miért nem számít holland helyzetnek a gólvonalról kifejelt labda, Cruyff közeli kapáslövése vagy az, amit Rep alig lőtt mellé. (Most a kisebb lehetőségeket nem is említve.)

Előzmény: Törölt nick (107)
theow Creative Commons License 2006.06.01 0 0 109

Sziasztok!

Már 58:42 a magyaroknak. De nemsokára ébrednek lengyel barátaink is, és kapcsolják be a gépeiket... Szóval aki még nem szavazott, kattintson az alábbi linkre. Egyelőre még mindig Winner 2 álnéven fut a magyar csapat.

http://www.eurosport.com/football/world-cup1/2006/wcteamcentury.shtml

Professzor úr_ Creative Commons License 2006.06.01 0 0 108
Emlékeztetőül a mester egyik aranyköpése:

"Olaszország is a két világbajnoki címét a honosított argentinoknak köszönheti."

A rend kedvéért megnéztem, ki az egyetlen honosított játékos a '38-as csapatban, aki valóban Uruguayból érkezett, mint tegnap írtam: Michele Andreolo.

Kifejezetten dühítő, amikor egy hülye olyan témákban okoskodik, amelyről fogalma sincs.

Törölt nick Creative Commons License 2006.06.01 0 0 107

Persze relatív könnyű ágon, azért nem könnyű dolog világbajnoki címet nyerni. Azért az egyenes kieséses szakaszban Peru és Uruguay jó sógor módjára nem állította túlzott akadály elé őket, minden VB-n lehet látni, hogy az argentinok kivételével a latin-amerikaiak éppenséggel nem törik össze magukat ellenük.

Azuért zongorázni lehet a különbséget a másik ág mészárszéke és ez között.

Tegnap volt a 74-es VB összefoglalója a Sport1-en. A döntőt meglehetősen :-)hollandbarát szemmel mutatta, de azért így is belekerült egy meg nem adott szabályos német gól és 11-es.

Előzmény: Callie (104)
Evil Sunz Creative Commons License 2006.06.01 0 0 106
00:17 perces info: Átvettük a vezetést! 51% nekünk :)
Evil Sunz Creative Commons License 2006.05.31 0 0 105

Él a reménysrácok!

Ma este kb 20%-ot visszahoztunk és 15%-ra megközelítettük a lenygeleket!

Júni 7-ig lehet szavazni Húzzon bele mindenki légyszi!

Callie Creative Commons License 2006.05.31 0 0 104

A brazilok akkor könnyű ágon jutottak a döntőig,

A brazilok ellenfelei sorban: Románia, Anglia, Csehszlovákia, Peru, Uruguay,Olaszország.

és mindegyiket legyőzték. 3 világbajnok van köztük, a címvédő is.

Előzmény: Törölt nick (95)
jnbnjv Creative Commons License 2006.05.31 0 0 103

Üdv mindenkinek!

Az egy dolog, hogy elhúztak a lengyelek, de már csak a 4.-ek vagyunk, pedig elvileg döntőt játszunk...

Na de még van idő bőven fordítani! A lengyeleket mindenképp meg kell előzni, még ha a két 0%-os csapatot nem is sikerül! Persze remélem hamar javítják ezt a hibát.

Előzmény: CaRl_OS (101)
Callie Creative Commons License 2006.05.31 0 0 102
Az ciki.
Előzmény: Törölt nick (99)
CaRl_OS Creative Commons License 2006.05.31 0 0 101
Free D Creative Commons License 2006.05.31 0 0 100

En klubszinten a Ferencvaros-t emlitenem meg:

1965-1968.

VVK gyozteskent nem akarmilyen ellenfeleken jutottak tul,

majd 1968-ban a csehszlovakikai esemenyek miatt "szolidaritasbol" nem indulhatott (a tobbi vorosok altal megszallt orszaghoz hasonloan a nemzetkozi kupaban az akkor csucson levo Magyar csapat...

(A helyzet pikanteriaja, hogy vegul a cseh bajnok egyedulikent megis elnindult a Keleti-Blokkbol)...

Törölt nick Creative Commons License 2006.05.31 0 0 99
Azok a játékosok szerintem még ma is érzik a lábukban azt a meccset.
Előzmény: Callie (96)
Callie Creative Commons License 2006.05.31 0 0 98

Igen, összekevertem, azt Boninsegna lőtte.

Riva pl. az elődöntőben.

Előzmény: Professzor úr_ (97)
Professzor úr_ Creative Commons License 2006.05.31 0 0 97
Melyik meccsen volt nagyszerű Riva gólja? (A döntőben nem rúgott.)
Előzmény: Callie (96)
Callie Creative Commons License 2006.05.31 0 0 96

Az olaszok abban a döntőben sem voltak rosszak. Riva gólja is nagyszerű volt. Több ütőképes támadást vezettek; a brazilok védekezése akkor is szellős volt, mint mindig.

De egyszerűen nem volt ellenszerük Peléék kreativitása ellen.

A fáradtságra hivatkozni - hát volt a két meccs között három nap. Egy hosszabítást ne lehetne kipihenni? Vagy ha nem pihenik ki, hát azért vannak a tartalékok,hogy kisegítsék az elfáradtakat. 

Előzmény: Törölt nick (95)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.31 0 0 95
A brazilok akkor könnyű ágon jutottak a döntőig, az olaszokat meg kifacsarták minden idők egyik legdrámaibb elődöntőjében, a nagy fölényük ennek is betudható. Mindenesetre az utána következő években eléggé "visszaestek", de a 82-es csapatuk már pazar volt.  
Előzmény: Callie (91)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.31 0 0 94
A süllyedésem csak egy hozzászólás erejéig tartott, na pá.
Előzmény: Professzor úr_ (88)
Callie Creative Commons License 2006.05.31 0 0 93
Azt a részt nem láttam. De a tegnapiban is voltak szerkesztési ügyetlenségek, idegesítőek.
Előzmény: whitehartlane (92)
whitehartlane Creative Commons License 2006.05.31 0 0 92

Ha már szóba hoztad a Sport1 sorozatát, a 66os VB-t összefoglaló film baromira nem tetszett, jobban jártunk volna, ha inkább azokat a képeket adják, amiket annak idején a TV is adott, mégha azok fekete-fehérek is voltak, mert ez így élvezhetetlen volt nagyrészében, volt olyan összefoglaló, amikor a labdát a kb negyed órából csak 3 percet lehetett látni, olyan volt, mint valami szar filmben, ahol a gonoszok szétrúgják a jókat, aztán a végén a jók csak berúgnak egy gólt

Előzmény: Callie (91)
Callie Creative Commons License 2006.05.31 0 0 91

A 70-es brazil válogatott mégis marad az első. Ők már modern focit játszottak. Tudták ugyanazt,mint a későbbi Cruyff-féle holland csapat; csak a Copacabana stílusában.

Tegnap volt a vissztatekintő műsor a Sport1-en arra a vébére. Az az olasz csapat jobb volt, mint a későbbi világbajnok olasz csapat. Riva, Rivera, Boninsegna, Facchetti, Mazzola, Domenghini stb.

Mégis úgy leiskolázták őket a második félidőben,mintha csak örömfocira gyűltek volna össze. Néha csak ácsorogtak a brazilok; Gerson "tötyörög" egy kicsit, megáll a labdával,mintha nem tudna mit kezdeni; aztán egy villámgyors iramváltással úgy megindulnak, hogy azt a mai Barcelona se bírná követni.

Előzmény: motoman (90)
motoman Creative Commons License 2006.05.31 0 0 90
Az évszázad válogatottja címre két jelöltem van. A magyar aranycsapat mellé nagy "duzzogva" az 1970'-es brazil válogatott. Ezeknél jobban senki sem fog már játszani. Szerintem...
whitehartlane Creative Commons License 2006.05.31 0 0 89
a 86-os és 90-es brazil csapat össze sem hasonlítható, szerintem minden idők leggyengébb brazil válogatottja volt a 90es, hiába játszott Careca is a csapatban többek között, aki egyébként nagyon okost gólt lőtt a svédeknek, az egyik kedvenc gólom. Mondjuk a 90es csapatukra sem lehetnek büszkék az argentinok, mégha döntőbe is jutottak.
Előzmény: Törölt nick (74)
Professzor úr_ Creative Commons License 2006.05.31 0 0 88
"Egyébként nem nagybetűvel írtam, ha már elkezdted a szarrágóskodást, hadd süllyedjek le hozzád."

Ebben most igazad van, hiszen rövidet akartam írni kicsi helyett. Persze ettől még nem argentÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍn, ha már ekkora rajongójuk vagy.

Előzmény: Törölt nick (86)
Professzor úr_ Creative Commons License 2006.05.31 0 0 87
"Nem emléxel te semmire. Most néztél utána a neten." :-))

" Hát úgy hogy a topic témája a világ legjobb focicsapatai, nem pedig a világ legnagyobb faszkalapjai."

Igazad van, nem veled kellene foglalkozni, hanem inkább az "argentin sztárokkal" (Meazza, Piola, Colaussi, Foni, Rava stb.) felálló '38-as olasz válogatottal.
Előzmény: Törölt nick (86)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.31 0 0 86

Nem emléxel te semmire. Most néztél utána a neten. Egyébként miért világosítanálak fel, hisz te tudod. Vagy mégsem?

Egyébként nem nagybetűvel írtam, ha már elkezdted a szarrágóskodást, hadd süllyedjek le hozzád.

Ez most hogy jön ide? Hát úgy hogy a topic témája a világ legjobb focicsapatai, nem pedig a világ legnagyobb faszkalapjai.

Előzmény: Professzor úr_ (85)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!