Én egy AJAX AMSTERDAM szurkoló vagyok már 11éve. Én nagyon szerettem DennisBergkamp-ot, mindegy hol játszott.Az Ajax-ban nagyon felfigyeltem rá. Nagyon jó játékot produkált Amsterdamban, de Londonban és az ORANJE-ban is. Nagyon hiányoltam őt a VB-ről, nem értettem meg hogy miért nem tette be őt a keretbe Van Basten. Remélem, hogy ezen a meccsen jól fog játszani és végig játssza a meccset. Kár, hogy visszavonul, igy eggyel kevesebb szupersztár fog zsonglőrködni a pályán.
Örülök, hogy ez a cikk megjelent, mert nekem néha az volt az érzésem, hogy nagyon alulértékelik Bergkampot. Talán azért, mert nem volt az a nagypofájú vezéregyéniség, nem volt nagyhangú a pályán kívül, de a játéka hihetetlen volt, azzal mindig vezér tudott lenni. Kurva jó szeme volt a pályán, iszonyat labdákat adott, amit elég kevesen vettek észre kívülről. De aki focizott valaha is, az tudja, hogy milyen 4 emberrel a nyakadon úgy kiugratni a társat, hogy pont ne legyen les, és neki csak bele kelljen tenni a belsőjét a labdába. Nekem valahogy sosem ment, max a haverokkal sörmeccseken, és asszem ezzel nem vagyok egyedül :). Hány ilyen passzt adott Dennis, te jó Isten...
Mindazok ellenére volt az egyik kedvenc játékosom, hogy nem kedvelem különösebben sem az Arsenalt, sem a hollandokat. Hiányozni fog nagyon. :(
"Mondhatnánk hogy az Arsenal ereje az állandóságban rejlik, azonban az idei szezonnal két korszak is lezárult. Új stadionba költözött a csapat és ezzel búcsút intettek a legendás Highburynek, valamint a stadionnal együtt visszavonul a lassan élő legendának számító Dennis Bergkamp. A holland csatár a világ futballjának is kiemelkedő alakja volt az elmúlt majdnem 20 évben, és valószínűleg minden idők egyik legjobb játékosa, aki nem kapott Aranylabdát.
Én mondjuk sosem voltam Arsenal drukker, de régebben elég sok meccseteket megnéztem kifejezetten Bergkamp miatt, mert imádtam a játékát. Szinte simogatta a labdát, ahogyan hozzáért, átvette, felnézett, és már adta is tovább 3 ember között hajszálpontosan, én meg csak bambultam magam elé, hogy "bazdmeg, ilyet ember nem tudhat". És sosem a labdát nézte, hanem mindig a társakat, hogy hova tudja adni, hihetetlen önzetlen volt, és borzasztó intellginensen játszott, és persze emberileg is nagyon szimpatikus volt mindig, sosem szállt el az agya, pedig lett volna mire. Nagyon szerettem volna, hogy egyszer a Bayernbe szerződjön, néhány éve még volt is róla szó. (gondolom Ti ennek nem örültetek volna annyira:) )
Aztán ahogyan öregedett, egyre többször lehetett arról hallani, hogy az év végén befejezi, de aztán Wenger mindig megfűzte, hogy maradjon még egy évet, kicsit tudat alatt már úgy voltam vele, hogy sosem fogja abbahagyni. És most meg igazából még fel se fogtam, hogy már nem látom többet, borzasztó furcsa lesz nélküle. Miután kiesett imádott csapatom a BL-ből (Bayern), akkor azért kicsit szorítottam nektek Bergkamp miatt, hogy jöjjön össze a győzelem, így a pályafutása végén igazán kijárt volna neki, sajnálom, hogy így alakult, és még nem is játszhatott a Barca ellen, pedig úgy ültem le a Tv elé, hogy még egyszer utoljára megcsodálhatom, amit ez az ember tud, hiányérzetem van. Főleg, hogy egyszerre vonult vissza a másik kedvenc aktív játékosommal (Lizarazu), a következő szezon így nekem egészen más lsz, mint az eddigiek. Köszönjük Berg, hiányozni fogsz! Kicsit megkönnyeztem most ismát ezt a videót:(
Ó, ember! Ilyeneket ne szúrj be, mert a százas zsepi sem elég, főleg ilyen zenei aláfestéssel. ELkezdtem nézni, de inkább kikapcsoltam. Azért köszi. Van sok jó összeállítás róla (nem nehéz, mert csak szép mozdulatai voltak)!
Kéremszépen, ez az ember tudott valamit, kurva jó ez a videó. Sokkal szegényebbek lettünk most, hogy visszavonult. Nekem borzasztóan hiányozni fog... :(
nagyon nem megy, láttam a vizet kortyolgató nem épp vidám arcát
most befejezte egy bizonyos szinten, az utolsó évben azon kívül, hogy jövőre jó csapatunk, Bergkamp szempontjából nem nyertünk semmit
maxiumum annak örülhet, hogy lesz oka tapsolni jövőre - bajnok lesz a VOLT csapata, a volt játékostársai
szóval most befejezte egy szinten, de képzeljük el, hogy beáll élete utolsó meccsén (nem álmodom, szal nem lő győztes gólt) és a végén magasba emeli a kupát, a legnagyobb klubcsapat dicsőség részese és visszavonul, megnyerve mindent, amit lehet
Könnyebb lenne a búcsúmeccsére jegyet szerezni :) ami egyébként meg sajnos lehetetlen!
Azért a meccsért én elcserélném a Bergkamp Day-t, a Highbury miatt azonban talá mégsem, de nagy a kísértés.
Nem biztos, hogy mindenkit kifejezetten Bergkamp búcsúja érdekel, nem azt akarom mondani, hogy bárki is eladná érdektelenségre hivatkozva a jegyet, hisz Londonban még mindig ő az első számú Highbury:)-kedvenc, de nagyot dob (egyébként biztosan Dennis számára is!) a meccsen és jegyek értékén, hogy debütál a hipermodern Emirates!
Micsoda nap lesz július 22.!
Ahogy a történelem nem felejti el, hogy mi volt a Highbury nyitómeccsén, így ez is örökre fennmarad, ennyi ki jár neki!
Dennis elbúcsúzik - végleg.
Még ízlelgetem, de inkább nem is gondolok rá. Jövőre nem lesz ott a csapatfotón! Nem lesz az arsenalnak 10-es számú játékosa!