Sziasztok! A nyolcvanas évek végétől gyűjtöttem, a kamerákat, vetítőket, filmeket, super 8, normál 8, sound8,16néma, és 16hangos formátumban. Bevallom két három éve rá se néztem. Szerintem megválnék a gyűjteményem javától. Akit érdekel kérem jelezze.
Sziasztok ! Van egy rusz duál 8 mm-es vetítőgépem, gyerekkorom nagy kedvence. Sajnos az ékszíja sérült, illetve a lámpája (KGM 12 100 halogén lámpa). SZerintetek honnan tudnék ilyen alkatrészeket beszerezni ?
Sziasztok, egy kedves ismerősömtől kaptam egy Chinon 60 R XL/DirectSound kamerát. Üzemképes, és úgy látom, kifogástalan állapotban van. Én nem értek hozzá, tehát szeretném eladni. Gondoltam, talán ide is szabad beírni, hátha érdekel valakit...? (ha nem, akkor kérlek töröljétek).
Pontosan nem tudok a kérdésedre válaszolni, de némi támpontot adhatok a becsléshez.
1 m film vetítési ideje 16 kocka/s esetén 14,8 sec
1 m film vetítési ideje 18 kocka/s esetén 13,1 sec
15 m film vetítési ideje 16 kocka/s esetén 3’42”
15 m film vetítési ideje 18 kocka/s esetén 3’16”
Az előhívó laborokban átmérő 74 mm-es orsóra teszik a filmet. Ezen 15 méter film van, illetve a korszerűbb, vékonyabb hordozójú filmből 18 m. Ez utóbbi viszont nálunk nem igen volt beszerezhető.
Kérdezni szeretném hogy lehet megbecsülni egy Super 8 film hosszát? Örököltem filmeket 7, 9.5, 12, 14, 18 cm átmérőjű orsókon, szeretném megbecsülni a digitalizálás költségét.
Készülék híján levetíteni nem tudom, hátha van becslés orsóméret alapján.
Üdv mindenkinek , olyan gondom lenne hogy van egy Eumig wien p8 vetítőm , hibátlanul működik , kivéve hogy , nem húzzák a kerekek a filmet , forognak , tüskék rajta vannak , de nem akadnak bele a film lukjaiba , első ilyen gépem nem értek hozzá , tanácsokat szívesen fogadok , köszönöm.
Háááátez nagyon komoly bajjjj! Jó pénzért megcsinálom neked. :)))
Tréfát félre téve, a motor és a meghajtó mechanika közötti meghajtó (gumi vagy vmilyen műanyag) az idővel elöregszik, elporlad vagy nyúlóssá válik Az új beszerzése és cseréje nem igényel különösebb szaktudást. (Az első mondatom meg sajnos saját élményem, az első ilyennél alaposan megvágtak.) Anyagárban pár száz forintból kijön az O gyűrű. A te géped nem ismerem, de szinte biztos ez a baja.
Én abszolút laikus vagyok a témához, viszont anyósom padlásán találtunk egy Bauer C107XL kamerát és hozzá egy Bauer T49 vetítő gépet, meg ezek mellett rengeteg tekercs filmet. Nagy java részt családi videók lehetnek rajta...
A vetítőgép világít, pörög mindkét irányba, viszont nem húzza be a szalagot... Van ennek valami csínyja, vagy csak egyszerűen rossz?
Sziasztok! Van egy Rusz Lomo gépem. Próbálgatom, de vhogy az istenért nem úgy műxik, ahogy kéne. Az a baj, h akárhogy állítgatom a sebességet a film csak fut, fut, csak épp nem látni belőle semmi értékelhetőt. Egyszer vhogy sikerült, de akkor sem csináltam semmi extrát. Super8-as tekercsem van, a fej is a hozzá való (van 8mm-es is), ahhoz is van beállítva, jól is van befűzve, de mégsem oké. Nem tudom, valakinek van-e ilyennel tapaszutalat, vagy hogy mi lehet a hiba?
Valahol olvastam a fórumon, hogy a Wolverine jó gép. Igen, de fölhívom egy óriási butaságára a figyelmet. Van benne egy automata színkorrektor, mely tönkre vágja a szép kodakodat, ha például az átlagos képbe belép egy gyönyörű sárgaruhás a némber csak ott a háttérben, egyből elkékül az egész kép! Nem lehet kikapcsolni! gyjs*vdm