Keresés

Részletes keresés

Wic Creative Commons License 2007.09.17 0 0 8

Az őszödi beszéd evangélium volt, örömhír. Arról szólt megnyugtató, bölcs szavakkal, hogy Gyurcsány nem hülye, csak hazudott

ez qrvajó... :)

Előzmény: kultúrpesszimista (-)
Stranger Here Myself Creative Commons License 2007.09.17 0 0 7
Mi több, egy szenvedélyes igazságbeszédben ismerte be. Az már csak véletlenül történt úgy, hogy nem a Parlament erkélyéről, hanem egy zárt frakcióülésen, de ezen aztán már tényleg csak a mocskos, büdös faszisták képesek lovagolni, de azok majd kapnak golyót a szemükbe, meglásd! Éljen Gyurcsányi, éljen a párt!
kultúrpesszimista Creative Commons License 2007.09.17 0 0 5

Jaj, és szót is ismételtem:

tisztában van - 2x írtam

elnézést, ez már tényleg nem rám vall

Előzmény: kultúrpesszimista (2)
Wic Creative Commons License 2007.09.17 0 0 4
bezzeg a topiknyitó nem. :o)
Előzmény: geszthi (1)
kultúrpesszimista Creative Commons License 2007.09.17 0 0 3
Előbb nézd meg, ki vagyok, te majom. Minden, csak nem fikanick.
Előzmény: geszthi (1)
kultúrpesszimista Creative Commons License 2007.09.17 0 0 2
hanyatt vágódik - elnézést
geszthi Creative Commons License 2007.09.17 0 0 1
fikanick agg0dik
Wic Creative Commons License 2007.09.17 0 0 0
Pávek úr 0
kultúrpesszimista Creative Commons License 2007.09.17 0 0 topiknyitó

http://index.hu/velemeny/eheti/eltevedtlova/

"A hiba - az elhibázott ciklus - után két választása van a felelősnek. Vagy észleli és tudomásul veszi, hogy hibázott, vagy nem. Az őszödi beszéd evangélium volt, örömhír. Arról szólt megnyugtató, bölcs szavakkal, hogy Gyurcsány nem hülye, csak hazudott. Felháborító az lett volna, ha megdicséri a frakciót, és bejelenti, hogy a megkezdett úton haladunk tovább, rendületlenül. De nem ezt tette, hanem elismerte* (sic!), hogy zsákutcából kell kifarolnunk.

Mesélt nekünk egy szebb jövőről, szerelmesen.

No, hát akkor faroljunk, igen-igen. Reformok, ja. Ésszerűsítés, profiltisztítás, pazarlás visszafogása. Hajrá, Magyarország. Kicsit túlfogyasztottuk magunkat, kicsit túl sokat loptunk-csaltunk-simliskedtünk, meg hagytuk szétrohadni a dolgokat. Nosza, tolassunk, a Jóisten áldja meg a miniszterelnök urat, hogy végre rájött. Nézzük, hogy haladt a manőver azóta.

Sikerült megállni a fal előtt. Nem az történt ám, hogy Gyurcsány a térképről okosan leolvasta, hogy ez egy zsákutca. A beszéd idején már ott volt a pálya vége az orrunk előtt, egy tízszázalékos hiány képében. Satufék: a stabilizáció sikerült. Az azonnali összeomlás árnyékában a gyors és kíméletlen beavatkozás eredményt hozott. Kettőt is: elkerültük a katasztrófát, és ezzel sajnos elmúlt a cselekvés kényszere. " - írja Tóta W. álglosszájában.

* elismerte vs. kiszivárgott - ugye ismerős a baloldali média szerecsenmosdató frazeológiája? Akkora csúsztatás ez az "elismerés" kifejezés, hogy azon mindenki hanyat vágódik, aki tisztában van a szavak jelentésével és tisztában van a történtekkel.

Ezek a sorok magukért beszélnek. A szöveg kontextusa sem változtat semmit a szerző élestompalátásán. Tóta W-ről eddig sem voltam túl nagy véleménnyel; azt gondoltam, hogy egy igazán remek tollú médiamunkás, akinek - stílusa, meglátásai okán - jobban állna egy - a szó konstruktív értelmében vett - radikális, szókimondó, de oldalfüggetlen közeg.  Az index ugyebár nem ilyen. Ettől függetlenül ezúttal végleg leszerepelt. Nem akarna néha beugrani a Klub Rádióba Dési, Vicsek és Bolgár közé? Ezzel a gennyes retorikával köztük, a véleményformáló immorálisok közt lenne a helye.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!