Keresés

Részletes keresés

Jaka46 Creative Commons License 2019.08.28 0 0 17

A Fideszen kívül más pártok miért nem változhatnának?

Ma a szélsőjobbot a Fidesz-KDNP képviseli/nem a volt Jobbikhoz hasonlítva/

dave_dömper Creative Commons License 2019.08.28 0 1 16

Hát valami ilyesmiért nem értettem (én sem), hogy ugyan mégis mi szükség volt erre, mert hogy nem

spontán került ide a rendezés, abban teljesen biztos vagyok. De abban is, hogy nálunk véletlenül, csak

úgy, ok nélkül, nem történik semmi.

Előzmény: ásítósmacska (14)
ásítósmacska Creative Commons License 2019.08.28 0 0 15

Ez a passzív antiszemitizmus. :-D

Előzmény: Gyorsított személyvonat (13)
ásítósmacska Creative Commons License 2019.08.28 0 0 14

A Városmajori sportcsarnokban is volt valami meccs? Ott láttam nagy rendőri felvonulást abban az időben, de egyébként közönséget nem igazán.. 

Előzmény: Gyorsított személyvonat (13)
Gyorsított személyvonat Creative Commons License 2019.08.28 0 0 13

Ahhoz képest....  Észlelt bárki bármit ezekből a Maccabi játékokból? Nagy tolongás nem lehetett az eseményeken.  

Amit ki lehet nevezni akár antiszemitizmusnak is ha akarják :D

Előzmény: dave_dömper (12)
dave_dömper Creative Commons License 2019.08.28 0 0 12

Hát nem is tudom, hogy milyen szerepe lehetne ebben a 2 / 3 - nak. Jól emlékszem egy kissé régebbi

Magyarország - Izrael focimeccs TV - közvetítésére a Puskás Stadionból. Még mintha talán valamiféle

tétmeccs is lett volna. Nagyon egységesen, bevállalósan szólt - zengett a magyar szurkolói kórus az

idevonatkozó kis rögtönzött beszólásokkal. Egészen úgy szólt, mintha komolyan gyakoroltak-gyúrtak

volna erre az ide kilátogató szurkolói csoportok.

Éppen emiatt azután teljes értetlenséggel álltam az előtt, hogy 2019 - évben, éppen Magyarországon

rendezték az ezévi, Európai Makkabi Játékok - nevezetű sportversenyeket. Valon kinek és mi céljából

juthatott ez eszébe és mi volt a bevallott, vagy éppen be nem vallott szándéka ezzel. Lelki szemeim

előtt szinte megjelent a versenyekre kilátogató lelkes magyar közönség, amint hangosan biztatja az

induló versenyzőket. Annyit persze megértettem, hogy inkább ide jöttek a rendezők és a versenyzők,

mint mondjuk Oroszországba, vagy egyáltalán az egykori Szovjet Únió egykori tag - köztársaságaiba,

vagy mondjuk Lengyelországba, stb. etc. . . . akár folytatni is lehetne még a sort.

De, hogy kis hazánk mit és miért is szeretett volna demonstrálni ezzel ? Tán bizony a lex Stop Soros

Uniós népszerűsítéséért, esetleges elfogadtatásáért szóltak volna a fanfárok, a harsonák ? Ki tudja.

Előzmény: seymour_ (10)
ásítósmacska Creative Commons License 2019.08.28 -2 0 11

5*-os komment. :)

Előzmény: Törölt nick (7)
seymour_ Creative Commons License 2019.08.28 0 1 10

Persze hogy nem zsidóznak már olyan nyíltan, amikor megvan a kétharmad. Viszont még mindig ott van, pl Stop Soros.

dave_dömper Creative Commons License 2019.08.28 -1 0 9

Na ez már önmagában is kiváló. A régebbi, leg-zsigeribb (például az orosz, ukrán, lengyel, . .szóval

a szláv - pánszláv zsigeri antiszemitizmus (mondjuk ki nyugodtan, zsidógyűlölet) létét egy elegáns

gesztussal rákenni magára a zsidóságra - ő maga tehet a szokásaival (mondhatnánk, azt is, hogy a

puszta létével-megjelenésével) arról, hogy zsigerből elutasítjuk - aláűzzuk - gyűlöljük, ha kell. még

alkalmakként be is kasztlizzuk gettóba, etc., vagy ha éppenséggel kéznél van egy alkalmas eszme,

egy vezér, kiirtani is megkíséreljük. Régi zene ez, még - csak nem is a németek, de szinte az egész

középkori Európa (Anglia, Spanyolország, az olasz kisállamok - leginkább a pápai állam) találták ki

és zenélték.

A szlávok, a pánszlávok műveltek a késő középkorban - korai újkorban, a németek tőlük tanulták el,

igaz mesteri - ipari szintre emelték és példás szervezettséggel igyekeztek megvalósítani. A dolog

igazi unikumát az adja, hogy mára tulajdonképpen úgy is létezhet ez, olyan országokban is, ahol -

a korábbi időkhöz képest - szinte már nem is léteznek, vagy épp alig találhatók megmaradt zsidók.

Az pedig, hogy a mai Magyarországon és melyik - magát politikainak mutató mozgalomban, pártban

milyen szinten művelik, elég csak a "háttérhatalom" - varázsszót elővenni, vagy a "liberáris - libsi" -

szakkifejezést alkalmazni valakire / valakikre (nagyon ismerősek ezek a szak - kifejezések) - ugye,

valahonnan- innen, éppen erről a fórumról is, és máris helyben vagyunk.

Az az érv pedig, hogy Izrael állam milyen kirekesztő és önmagán kívül mindenkit, mindent elutasít

kiváló érv ugyan, csak a dolog ott sántít, hogy az antiszemitizmus (a zsidógyűlölet) tárgya szinte

sosem maga Izrael állam (legfeljebb csak ennek a polgáribb köntösbe bújtatott változata), a valós

megjelenés mindig az embert éri. Még soha és sehol sem hallottam olyan szak - kijelentést, hogy

"mocskos zsidó állam", vagy mondjuk "büdös zsidó állam". Vagy talán nagyot tévednék ?

Előzmény: Törölt nick (8)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.28 -2 0 8

Nem kéne szemetelni a világűrben sem...

Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.28 0 1 7
érdekes ez. a rasszista, antiszemita jobbik elfogadható, mert pár év alatt kikopott a nácizmusuk, minden felejtve van velük szemben, sőt már nyilvánosan le is szopja őket a liberális ellenzék, de az ország bezzeg náci, fasiszta, 75 év alatt sem kopott ki a nácizmus... nem kéne ezeket az ál-liberális faszokat a világűrbe, de úgy, hogy a hajuk is leégjen?
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.28 -2 1 6

TGM rohamos leépülésben van. Nyammogtat, az ujját szopja/harapdálja.

Csak a lényegről nem beszél. Izrael nacionalista, ezért természetes szövetségese Orbánnak és Trump elnöknek.

Mi lenne, ha TGM eldöntené, hogyan egyeztesse össze a zsidóságát(bigott antiszemitizmusát) a globalizmussal (nem tudja eldönteni)?!

Előzmény: speed up Gimi (-)
Hápi Zsák Creative Commons License 2019.08.28 0 1 5

eltűnőben ? én IRL tapasztaltam rendszeresen csőfideszesek (párttagok, tisztségviselők stb) részéről :)

Törölt nick Creative Commons License 2019.08.28 -2 0 4

Szimpla hazugság. A Maszopban nagyságrenddel több az antiszemita, mint a Fideszben.

Előzmény: Tzp (3)
Tzp Creative Commons License 2019.08.28 -1 1 3

Lehet migrizni helyette :) Amúgy érdekes módon az antiszemita hangok a Jobbikból a Fideszbe vonultak át.

lxt Creative Commons License 2019.08.27 0 1 2

Egy állítás tagadása

Szemitizmus = antiszemitizmus

Persze nehéz és eléggé felesleges állást foglalni e probléma környékén akkor, ha sem szemita, sem pedig antiszemita nem vagyok.

Csak próbálom megérteni.

Miért oly fontos ragaszkodni egy állításhoz, ha az állítás természetéből fakadóan borítékolható: a (nem tanultan, idomítottan, hasonlóképpen, ámde nem bigottan vallásosan civilizált) többség zsigerből utasítja el azt – és egyébiránt mindent, amit nem ért(het). Ez valami(féle lehetetlen) küldetés?

Mire számíthat az, aki folyamatosan provokálja (a többséget képező) környezetét? Na, erről (itt) hosszabban is tudnánk értekezni.:-)

Végeredményben, a kérdés mégis csak az: tartozik-e másra, hogy miben (és miért) hiszünk. És itt bicsaklik meg a történet; amikor is egy szemita éppen azért nem kérheti számon mások antiszemitizmusát (és annak minden várható/belátható következményét), amiért a (csak önmagáért, nem másokért létező) hite szerint, ő szemita (jelentsen mások számára bármit is az ő vélt kivételezettsége, mint identitásának mankója) – amely állítás tarthatatlan voltáról, az állítást tevők persze nem nyitnak vitát; az általuk evidenciaként értelmezett állítást kéretik mindenkinek elfogadni, aminek értelmében mint minimum, mindenki(knek) más(ok)nak megértően (elfogadóan) kell meghajolni előttük?

Vagy nem tudom… de lehet, hogy ez a probléma gyökere? A szelet vető, vihart arató (soknemzetiségű) szemitizmus?

Gyorsított személyvonat Creative Commons License 2019.08.27 0 0 1

Az egykori "szélsőjobboldali" Jobbik (ami nem azonos a mai Gyurcsány vezette Jobbikkal) tele volt Zsidókkal, nem csak Csanád Rabbi volt ám ott....

hitname Creative Commons License 2019.08.27 -1 1 0

TGM ?

önmaga paródiája

speed up Gimi Creative Commons License 2019.08.27 0 0 topiknyitó

https://merce.hu/2019/08/22/tgm-zsidokat-jobbra-at/

Érdekes cikk TGM-től.... Arról az érzékelhető jelenségről ír, hogy a jobboldal, sőt, a szélsőjobboldal vonaulatából is kezd kikopni az antiszemita vonal. Igaz-e ez?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!