Az a baj, hogy a spanyolok közül bármelyik ott lehet az első négyben. Nagyon erősek, erős a bajnokságuk is. Az egyik ismerősöm játszik kint a másodosztályban, szerinte akármelyik ottani csapat itt a dobogóra esélyes lenne. Másodosztályúak. Nekünk sem ártana egy ilyen bajnokság.
Mikor lesz új csarnok? Már ideje lenne. Nem hiszem, hogy kihasználatlanul maradna, amitől sokan félne. Füreden is elég jól kihasználjuk, pedig ez egy kisváros.
Olyan nincs. Aki döntőt akar játszani, annak egy, vagy inkább két spanyol csapatot meg kell vernie. Ebből a csoportból mindenféleképpen tovább kell jutni. A második hely reális.
Balatonfüred - Bemutatták az MKB Veszprém KC két új játékosát a kézilabdacsapat hétfő esti évzáró ünnepségén.
Immár hagyomány, hogy az idény végeztével a támogatók jelenlétében búcsúztatják az évet a veszprémi kézilabdázók. Első alkalommal került sor az eseményre a névadó Magyar Külkereskedel- mi Bank Rt. balatonfüredi oktatási központjában. Hajnal Csaba, a klub ügyvezető igazgatója értékelte a 2005-2006-os idényt, elsőként említve, hogy az MKB részéről olyan törődést kapott az egyesület, melyet meg kell hálálni. Az elmúlt időszak során voltak szép és kevésbé szép pillanatok, de összességében eredményesnek értékelte az évet a sportvezető. A jövővel kapcsolatban elmondta: szeretné, ha a következő év még eredményesebb lenne: meg kell nyerni a magyar bajnokságot, mert ez a legfontosabb, vissza kell szerezni a Magyar Kupát, és előbbre kell lépni a Bajnokok Ligájában. Ennek meglesz az anyagi alapja is, ugyanis az esemény során Hajnal Csaba és Erdei Tamás, az MKB Bank Rt. elnök-vezérigazgatója aláírta azt a megállapodást, mely szerint a pénzintézet ötven százalékkal megemeli az egyesület támogatását. Erdei Tamás megjegyezte, hogy ezért azt várják a csapattól, hogy egy fordulóval tovább jusson a BL-ben, azaz játsszon döntőt. Megígérte, hogy ha a fiúk teljesítik a kérését, akkor jövőre még nagyobb bulit csapnak a bank füredi oktatási központjában. Megjelent az évzárón a klub két új szerzeménye, Marian Cozma és Marko Vujin. Elsősorban a Dinamo Bukarest csapatából érkezett beál- ló keltett feltűnést 211 centiméteres magasságával. Mint kiderült, nem lesz egyszerű cipőt találni az 51 és feles lá- bára... - Most érkeztem új állomáshelyemre, Veszprémbe, hogy rendezzük az ilyenkor szükséges ügyeket - nyilatkozta lapunknak Marian Cozma. Megnézte a lakást, melyben lakni fog, de hogy kivel, azt még nem tudja. Sok szép lány van Magyarországon, ezért nem biztos, hogy Romániából hoz magával barátnőt, mondta, de azt nem árulta el, hogy kivel utazik hamarosan nyaralni Ibizára. A vacsora során kiderült, hogy nem kedveli a szárnyast, pedig csapattársai gyakran esznek meccs előtt pulykát. Ám ez sem lehet akadálya annak, hogy valóra váltsa terveit. Kijelentette, hogy minden trófeát szeretne megnyerni új klubjával. Marko Vujint közelebbről ismerik a veszprémiek, hiszen az elmúlt három évet a Du- naferrben töltötte a 22 éves jobbátlövő. #167 Ő is a formaságok rendezése miatt érkezett most a királynék városába, ahol Cozmához hasonlóan sok szép sikert szeretne elér- ni. Idén magyar gólkirály lett, ezért Dunaújvárosban na- gyon sajnálták, hogy elmegy. Ugyanakkor megértették, hogy többre vágyik, mint amit a Dunaferrnél elérhet. A szerb kézilabdázó kiváló magyarnyelv-tudásával lepte meg a bankett résztvevőit. - Bácskapalánkai vagyok, de három éve, amikor Újvárosba szerződtem, egy szót sem tudtam magyarul. Grebenár Gáborral laktam egy lakásban fél évig, később lett egy magyar barátnőm, így könnyen megtanultam a nyelvet - mondta Marko Vujin. Nyári programjáról elmondta, hogy hamarosan hazautazik szüleihez Szerbiába, majd néhány napra elutazik az Adriára, szabadsága legnagyobb részét viszont a Balatonon fogja tölteni. Nem tart attól, hogy Kiril Lazarov árnyékában kevés játéklehetőséghez jut, inkább örül annak, hogy a macedón világsztártól tanulhat a jövőben. Céljait illetően a bajnokság és a Magyar Kupa megnyerését alapnak tekinti, a BL-ben pedig szeretné, ha jövőre döntőt játszhatna az MKB-val.
Veszprém- Kellemes emlékekkel távozik a királynék városából Vlado Sola. A horvát olimpiai és világbajnok kézilabdakapus két év után hazatér Veszprémből.Végy egy jó kapust! - volt mindig a veszprémi férfi kézilabdaklub vezetőinek jelszava. Két évvel ezelőtt, Sterbik Árpád távozása után sem adták alább: Vlado Sola személyében újabb világklasszist igazoltak.
A kicsit szokatlan külsejű (akkor még piros volt a haja) horvát játékos világbajnokként érkezett Veszprémbe, majd itt lett olimpiai aranyérmes és világválogatott.
- Két bajnoki és egy Magyar Kupa-aranyérem az itteni mérlegem - összegezte veszprémi eredményeit Vlado Sola. A kupában idén szereztem egy ezüstöt is, de arra nem vagyok büszke. Eddigi pályafutásom érdekessége, hogy előbb nyertem világbajnokságot, mint nemzeti bajnokságot, ugyanis korábbi csapataimmal a dobogó második fokánál nem tudtam feljebb lépni.
- Milyen emlékekkel távozik Veszprémből?
- Nagyon jó volt itt kézilabdázni sok világsztár között. Az MKB egy igazi sztárcsapat, a világ legjobbjai közé tartozik, előző egyesületeimmel nem volt esélyem ilyen magaslatokig eljutni. Ez egy rendkívül profi módon szervezett klub, kiváló játékosokkal és edzői stábbal, valamint hozzáértő, lelkes szurkolótáborral. Ezúton is megköszönöm mindenkinek, aki bármilyen módon segített az itt-tartózkodásom során. Ugyanakkor hiányérzetem van, amiért nem sikerült Bajnokok Ligája-döntőt játszani. De ígérem, ha az MKB eljut a fináléba, eljövök Veszprémbe, és szurkolni fogok a fiúknak.
- Biztosan akadt olyan is, ami nem tetszett...
- Igen, mégpedig az, hogy állandóan erős nyomás alatt kellett játszani. Veszprémben csak a győzelem az elfogadható eredmény, a kicsik ellen pedig 10-15 góllal kötelező nyerni, akkor is, ha történetesen fáradt a csapat. De megértem a vezetőket, mert ők mindig a maximumra törekednek.
- Hosszú ideje köztudott, hogy hazatér, és a kétszeres BEK-győztes RK Zagreb csapatában folytatja pályafu- tását.
- Kétéves szerződést kötöttem a zágrábi klubbal. Minél több időt akarok együtt tölteni a 12 éves lányommal és az utóbbi időben sokat betegeskedő feleségemmel, akinek emiatt most sokkal nagyobb szüksége van rám.
- Céljai, tervei a pályán és azon kívül?
- Játékosként öreg vagyok már a nagy tervekhez, ezért elképzelhető, hogy visszavonulok a válogatottól, mert 38 évesen lehetetlen egész évben csúcsformában lenni. Ha egyszer abbahagyom a védést, akkor szeretnék valamilyen feladatot kapni a horvát olimpiai bizottságban. De nem akarok arra kényszerülni, hogy életem végéig a sportból éljek, ezért az egyik barátommal nyitunk egy éttermet és egy bárt. Remélem, Veszprémben is lesz még alkalmam meginni egy sört vagy egy kávét az itteni barátokkal és kedves ismerősökkel.Veszprémben nagy a nyomás alatt kell kézilabdázni
Gratulálok! Ez egyszerűen káprázatos volt! Ismét a helyére kerültek a dolgok :)))
PS: Solát nagyon megszerettem. Hiányozni fog jövőre... Qva nagy fazon. Ez eddigi négy meccsen többet vártam tőle... De amit ma produkált az valami ember feletti!
Pszicho-terrort kívántak a románoknak a Magyar Rádióban Index/MTI 2006. április 25., kedd 17:16 Az ORTT Panaszbizottsága szerint törvény sértett a sportkommentátor, aki ugyan nem köpné le, de azért megszorongatná a román bírókat.
Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerõsének! Nyomtatható változat hirdetés
Az Országos Rádió és Televízió Testület Panaszbizottsága lakossági bejelentésre megvizsgálta a Magyar Rádió, 2006. március 26-án sugárzott kézilabda mérkőzés közvetítését, melyben a műsorvezető durván sértegette a román bírókat, és a származásuk miatt magyarellenességgel is vádolta őket.
A Panaszbizottság szerint a médiatörvénybe ütközik, hogy a riporter visszatérően románokként említette a két bírót, sértő kifejezések kíséretében is használva a "román" szót. A riporter azt a feltételezést is sugalmazta, hogy a két bíró származása miatt elfogult a magyar csapat ellen, valamint úgy fogalmazott, hogy "hozzásegítik a szűk eredményhez a románok a vendég együttest. Nem tudok szavakat találni, ilyenkor az ember elveszti az önkontrollját. Belül vagyunk az utolsó egy percen, és hogy ha a közönség megvárná itt, és nem azt mondom, hogy köpködjék le, mondják el a véleményüket ennek a két szélhámosnak, azt mindenképpen megérdemelnék, hogy egy pszicho-terrorban részesítsék a kivonulásnál a mérkőzést követően, majd amikor megfürödtek, és fölismeri őket a szurkolótömeg."
A Panaszbizottság szerint mindez sérti a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény azon alapelveit, amelyek szerint a műsorszolgáltató tevékenysége nem irányulhat, faji vagy vallási előítéleteken alapuló gyűlöletkeltésre, és a közszolgálati műsorszolgáltató mindezeken túlmenően fel is kell, hogy lépjen az előítéletekkel szemben.
A Panaszbizottság jelen nyilatkozata nem minősül közigazgatási határozatnak, így semmilyen következménye nincs, és ellene fellebbezéssel vagy egyéb jogorvoslattal sem lehet élni. "
nem érdekel mit sért és mit nem, akkor is igaza volt a riporternek