Keresés

Részletes keresés

Hmmmm Creative Commons License 2007.09.17 0 0 227

Talan ha olyan fikazna aki figyel is a szovegre akkor talan elfogadhato lenne a hoborges. Ugyanugy nem figyelsz arra mirol beszel az urge mint amennyire nem figyeltek az egesz beszed szandekolt mondanivalojara sokan.

Mert ahhoz figyelni kellene egymasra, kicsit egymas fele nyitottabb gondolkodast kellene tanusitani es megprobalni megerteni mit akar mondani az aki beszel.

(itt most nem kerek elnezest toled, mert nem akarlak megerteni, az alapvetoen kotekedo velemenyt sajna ignoralom, azt en sem probalom megerteni)

De nem, itt mindenki hamarabb foglalkozik azzal, hogy mit nem mondanak, es mit akarnak takargatni a beszelok, vagy egyszeruen csak bele akar kotni mint kidobo a reszeg vendegbe.

Nem erdekel, hogy az oregek regi beidegzodese ez, nemzeti tradicio, es meg lehet magyarazni, miert nem figyelunk arra amit mondanak, hanem az erdekel, hogy igy lofene sem fog itt javulni amig egymas segget turkaljuk a gondolatok nyomaban.

Te is csak hajtod a magadet es rahuzod a gondolatvilagod mas gondolataira.

Eljen a hatarozott velemenyed amit barmibe bele tudsz magyarazni. Ami lassuk be, nem kunszt, mindennek van tobbfele nezete, vetulete, ami mar bonyolultabb mint egy tegla. Ezek utan minden beleillik egy gondolatvilagba aminek egy vagy ket tulajdonsaga mar nem mond annak ellent.

Nem is tudom mit porgetem itt magam rajtad, tipikus magyar fikazo vagy. Nem eri meg figyelni rad.

Bocsanat a tobbiektol, epp csak kiadtam az eves fikazoadagom magambol (sajna magyar leven belem is szorult kicsi, belemnevelte a nyavajgos kozeg), tokeletes alany vagy ra, jovo ilyenkorig talan mar megleszek.

Előzmény: kultúrpesszimista (-)
Doppelstangel Creative Commons License 2007.09.17 0 0 226

Az egészségügy korábban is fizetős volt, fizetni kellett érte.

Most egy kicsit, icipicit bevonják azokat is, akik eddig még jelképesen sem fizettek.

Mint a moziban. Nincs ingyenjegy, mert azt is valaki kifizeti.

Előzmény: ZSOTYESZ (204)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.17 0 0 225
"Gyerekek, ez már nem világnézet, ez elmeállapot."
viszont nagyon szorakoztato es ezert jar az emberfia/lanya ide, nem? ;-)))
Előzmény: noway (215)
macmester Creative Commons License 2007.09.17 0 0 224

OFF

:D tényleg jó kombináció, nálam:

HVG, mellé néha 168 óra,  Magyar Narancs apám odadja a Hetiválaszt, Demokratát ha van kedvem bogarászni... napilap az nincs... valaha én is a Hírlapot olvastam...

véleményem eggyezik nagyjából, bár én ezek közül ált csak a HVG-t olvasom ki teljesen, rendesen és rendszeresen...  A többi olyan beleolvasok, kicsit bogarászom...

ON

TWA szerintem sem balos... olyan elegy (szocio-liberális)

meg ez korrekt problémafelvetés... hiszen nálunk nagyobb patópalik nincsenek nagyon...

Előzmény: Törölt nick (222)
_wood_ Creative Commons License 2007.09.17 0 0 223
csak a vastagpofájú plutokraták hazug színjátékához asszisztáltok azzal, hogy ilyen piszlicsáré fasságokon akadtok fönt.

komolyan elhiszitek hogy ma magyarországon van egy tagja is a politikai elitnek, aki tényleg azt csinálja...
...nem is csinálja; egyáltalán elhiszi, amit ő maga mond?

paranoiás vagyok, ha azt gondolom, hogy a magyar közélet egy bűnözők által rendezett színjáték az ostobáknak?
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.17 0 0 222

OFF

jaj ne írj ilyet, mert még leleszel libsizve :)

Szombaton az Oktogonon vettem meg az újságjaimat, nem itthon. Az újságos elég hülyén nézett rám, mert a következőket kértem:

Heti Válasz

Magyar Narancs

168 óra

Magyar Demokrata

ÉS

Magyar Hírlap

Akkor én most mi is vagyok?

:-))))

Maradjunk annyiban, hogy TWA se balos, de szerintem nem is jobbos.

A Demokratában pedig van egy jó cikk a "lefagyott számtógép" címmel, ami meg a FIDESZ-ről mond elég kemény kritikát.

DE Mészáros Tamást továbbra is stzívesen olvasom a 168 órában, ugyanakkor ma a legjobb közéleti hetilapnak a Heti Válasz-t tartom, Borókait pedig a leggyilkosabb szösszenetírónak, mely szösszenetek végére mindig odabiggyeszt egy olyan utolsó mondatot, de olyat....!

ON

Előzmény: macmester (211)
noway Creative Commons License 2007.09.17 0 0 221
Dési amúgy a Népszava belpolitikai rovatvezetője (volt?). Nem hiszem, hogy a függetlenség szobraként akarta elénk állítani a topicnyitó.
Előzmény: lms (218)
noway Creative Commons License 2007.09.17 0 0 219
Nem is a tényleges baloldalról beszéltem, hanem a topiknyitó (és főleg Wic) elmeállapotáról. Ami elég elterjedt a jobbosok körében tapasztalatom szerint.

Worluk egyébként elég határozottan gyurcsányoldali (már ha azt nézzük, hogy Gyurcsány mit ígért eddig, nem azt, hogy mit teljesített belőle - a kettő közötti diszkrepancia szülte ugye ezt a cikket). Hogy ez a sajátságos magyar politika dimenziók szerint baloldalnak minősül a mainstream szóhasználatban, az meglehetősen nagy ostobaság, de attól még így van.
Előzmény: lms (218)
lms Creative Commons License 2007.09.17 0 0 218
mármint a topicnyitóban? gondolom azért, mert nem olvasta végig a cikket.

egyébként nem hallgatom a klubrádiót (egyáltalán) szóval nem tudom ki az a dési és vicsek. bolgár emlékezetessé tette magát a könyvével :-)
Előzmény: noway (217)
noway Creative Commons License 2007.09.17 0 0 217
Akkor miért került szerinted Dési, Vicsek és Bolgár közé?
Előzmény: lms (216)
lms Creative Commons License 2007.09.17 0 0 216
ugyan, worluk nem baloldal.
Előzmény: noway (215)
noway Creative Commons License 2007.09.17 0 0 215
Kegyetlen kritika a jobboldalon:

Tábornok Úr! Szeretnénk megnyugtatni, hogy a Demokrata továbbra is hűségesen képviseli azt az értékrendet, amit eddig is képviselt. Továbbra is úgy gondoljuk, hogy Magyarország számára létkérdés a változás, továbbra is önben, Orbán Viktorban látjuk az egyetlen biztonságos esélyt, de nem azért, mert hinnénk a baloldal „Ein Staat. Ein Mann. Ein Programm” elnevezésű neonáci elvében, hanem azért, mert ön hatalomban és ellenzékben egyaránt bizonyította rátermettségét és elkötelezettségét.

Utolsó gazember seggnyalás a baloldalon:

Gyurcsányról pedig nemcsak az derült ki Őszödön, hogy szeretne csinálni valami nagyot, csinálni egy másik országot. Az is, hogy kiválóan el tudja játszani a semmit. Ahogy másfél éven át előadta, mennyire jól haladunk, most is meg fogja próbálni. Egyszer meg tudta zsarolni a kongresszust az őszödi elvek szerint: ha az ő programja nem kell a pártnak, akkor keressenek másik madámot. De ha tényleg csak az marad, hogy le kéne lépni, akkor inkább az élére áll a halogatásnak.

Gyerekek, ez már nem világnézet, ez elmeállapot.
Festéktüsszentő H. Benő Creative Commons License 2007.09.17 0 0 214
"Általában jellemző a baloldali közírókra a mindenki altal ellenörizhető tények pontos leírása"

Aha, tehát a baloldali közírók tényszerűek, te mondtad.

"aztán teljesen téves következtetések levonása."

Magyarán tényszerűek, de a véleményükkel nem értesz egyet. A te véleményed is csak vélemény, meg az övék is csak vélemény. Mindkettő a világlátásból, politikai elkötelezettségből fakad, a tiéd is, meg az övék is.
Az egyetlen apró különbség, hogy az övék olvasható, értelmezhető, aztán vitatható, ha épp nem értesz velük egyet, míg a tiéd kimerül abban, hogy lehülyézed őket, mert merik másképp látni a világot, mint te. Szerintem pihenj egy kicsit, addig is virágozzék ezer világ, mégiscsak szebb a rengeteg vadvirág, mint a csak liliommal kultivált terület, nem?
Előzmény: tollas (130)
macmester Creative Commons License 2007.09.17 0 0 213

Mi a fasz is volt itt valaha ingyen? A befizetett ÁFA, SZJA, járulékok, stb. mellett hogyan lehet bármit is ingyenesnek nevezni?

:D LoL ki fizeti be és mit, ne röhögtess amíg a dolgozók (nem munkaképes, nem lakosság) 40% fizeti be 90% a SZJA, járulékoknak addig miről beszélsz? meg amíg a lakosság lassan 1/2-ét kitevő inaktívaknak semmibe nem kerűlt (nyugdíjas, gyermek, őstermelő mittoménmi)... te hol élélt mondjuk 1980-óta?

"Pl. az egyszeri vállalkozó bruttó bevétele 40%-ának befizetése az államkasszába az már ingyenélésnek minősül?"

Mióta is van? eddig mi volt adóprés azokon akiken lehetett, a többiek meg röhögtek, mennyi veszteséges vállalkozás volt úgy 60-70% mennyi nullszaldós 10%? mennyi tartósan veszteséges? amióta csavartak a tökükön (nem értek egyet a hogyannal!)  azóta hirelen lecsökkent a veszteségesek száma és sok sok minimálisan nyereséges lett :D jééé?

(Adóreform ((csökkentés átstruktórálás)), nem töketlenkedés, és kő kemény adórevizíó)

"Tudod mit, beszélj csak MAGADRÓL."

jó cirka 3,2 milla adót fizetek, mivel minden bevételem még a vállalkozásból származó is közintézményen kerül keresztül fizetődik ki... (ha kifizetődik) számold ki a TB és egyéb járulékaimat... durvén 50-55% elvonás :/ és nem sírok, de ha mindenki ílyen becsületesen fizetne... akkor nem itt tartanánk, lehet, hogy lenne pénz is erre arra... ja és nem indok, hogy csak a hülye fizet ezeknek... mert kissé faramuci bactatni őket, meg szolidaritásrol, meg szociális érzékenységről, meg fizetőssé tételről beszélni, ha nem vállalom a teher rám eső részér...

Nem neked ez utóbbi, csak általánosságban, "ezer" éve olvasom a hozzászólásaid, tudom veled merre hányméter... nem csípőből tüzelek ;)

Előzmény: Etheow (209)
macmester Creative Commons License 2007.09.17 0 0 211

jaj ne írj ilyet, mert még leleszel libsizve :)

Előzmény: Törölt nick (185)
lms Creative Commons License 2007.09.17 0 0 210
én úgy értelmeztem, hogy a cikk elején azért fest a lehetőségekhez képest viszonylag pozitív képet Gyurcsányról, hogy kontrasztot adjon annak a csalódásnak, amit a cikk második részében leírtak alapján érez.

a zárókép különösen éles: "legfeljebb majd azt mondja, hogy megint elkúrtuk"
Előzmény: kultúrpesszimista (203)
Etheow Creative Commons License 2007.09.17 0 0 209
"mert megérdemli a GDP arányosnál magasabb fizetést, az inyen mindent"

Mi a fasz is volt itt valaha ingyen? A befizetett ÁFA, SZJA, járulékok, stb. mellett hogyan lehet bármit is ingyenesnek nevezni?

Pl. az egyszeri vállalkozó bruttó bevétele 40%-ának befizetése az államkasszába az már ingyenélésnek minősül?

Tudod mit, beszélj csak MAGADRÓL.
Előzmény: macmester (70)
mb3rgyulolo Creative Commons License 2007.09.17 0 0 208
Jah.
Örvendezzetek, barátaim, mert az örömnek perce ez. :)
De tényleg.
Előzmény: halinorbi (207)
halinorbi Creative Commons License 2007.09.17 0 0 207
tényleg! A cigányozás felett el is siklottunk... A liberók levették a kezüket róluk. (végre)
Előzmény: Törölt nick (202)
kultúrpesszimista Creative Commons License 2007.09.17 0 0 206

Ezek vitathatatlan tények. És mi a válasza erre a "baloldal hangjának", Doppelstangelnek?

"Túl sokat zagyválsz, engedelmeddel nem olvasom el, mert már untat."

Hát itt tartunk.

Előzmény: ZSOTYESZ (204)
Fine Tune Creative Commons License 2007.09.17 0 0 205
Mert nem tudtad, a ballib médiának ki lett adva parancsban, az Öszödi beszéd a NAGY NYILVÁNOSSÁG ELŐTT hangzott el.
Előzmény: kultúrpesszimista (-)
ZSOTYESZ Creative Commons License 2007.09.17 0 0 204
Ez volt a legdurvább. Választás előtt tudatosan elhallgatták az államháztartás valós helyzetét, félrevezető adócsökkentési törvényt hoztak. Őrizték az igazságot, hogy a választók nehogy megtudják. Á, dehogy lesz fizetős az egészségügy. Az államháztartás? Köszöni, jól van, a gazdaság dübörög. Sunyi, aljas, képmutató banda.
Előzmény: halinorbi (191)
kultúrpesszimista Creative Commons License 2007.09.17 0 0 203

lms,

Rendben van, nem állítottam soha, hogy az én megfejtésem az egyedüli, az üdvözítő. A felháborodásom a cikk elejének szól, az erősen áthallásos, implicite baloldali propaganda-ízű "elemzésnek". Finoman, ügyesen, rafináltan, de "felmenti" Gy.F-t, legitimizálja az őszödi beszédet, márpedig az - ami elhangzott ott és ahogyan a napvilágra került - tarthatatlan. És bűnösök közt nemcsak az a cinkos, aki hallgat, hanem aki így vagy úgy, de felmenti őket.

Ami a topic címét illeti: naponta több tucat ennél dehonesztálóbb címekkel nyitnak mások topicokat, amik megmaradnak. Nem áll szándékomban megváltoztatni. Felőlem lehet valaki professzor is, ha képtelen belátni trivialitásokat és - akármilyen okból - a bűnösök mellé áll. Márpedig szomorú tény, de ez történt.

Előzmény: lms (200)
kultúrpesszimista Creative Commons License 2007.09.17 0 0 201

off

szándékaimat tekintve én biztosan nem. ha törölné, az nem rólam és még csak nem is rólunk szólna (beleértve mindenkit), hanem a moderátorról, az indexről, a moderálási elvekről. indokolhatatlan lenne ugyanis. feltételezem, ekkora öngólt nem szaívesen rúgna, ha nincs konkrét ok a nyíltszájúságon kívül, amely minden demokrácia alapja.

Előzmény: HitetlenTamaska (196)
lms Creative Commons License 2007.09.17 0 0 200
kultúrpessz,

én végigolvastam a TWÁ cikket, és az egészből nekem nem az jött le, hogy dícséri fletót, sőt, alapvetően fikázza. lehet, hogy csak a topik címét kéne átirni, mert egyébként tök jó elemzés.
Előzmény: kultúrpesszimista (195)
Sign Creative Commons License 2007.09.17 0 0 199
Ennyire még te sem tarthatod bugyutának Orbánékat, hogy ezzel sem képesek számolni!
Előzmény: halinorbi (191)
oramester Creative Commons License 2007.09.17 0 0 198
dehogy :)

Előzmény: Sign (190)
geszthi Creative Commons License 2007.09.17 0 0 197
Nofene, csak nem bayer zsolt jelent meg itt ujra? Stilusa es kulfoldre telepulesi felhivasa azonos.
Előzmény: Stranger Here Myself (170)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2007.09.17 0 0 196

off

Latom kezd leesni neked a tantusz, es szeretned toroltetni a topicodat.

Előzmény: kultúrpesszimista (195)
kultúrpesszimista Creative Commons License 2007.09.17 0 0 195

off

akkor innen üzenem neked és a nagyra tisztelt moderátor úrnak, hogy mérjen egyforma mércével. vagy ha nem tetszik neki ez egész itt, ám legyen, törölje a topicot. a szólásszabadság nevében.

Előzmény: HitetlenTamaska (194)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!