Keresés

Részletes keresés

Topikcím:A svájci roma-modell
Topikleírás:Emailen kaptam, gondoltam, megosztom: ... Most már értem, miért nem mennek a cigányok Svájcba - csak Kanadába, Franciaországba, Dániába... Hat napos tanulmányi útról tértem haza, Svájcból. Ott is rengeteg a cigány, de ott azt látjátok, hogy keményen dolgoznak, mint ahogy azt nekem két hotel tulajdonosa elmondta: következő motivációjuk van: - munkanélküli segélyt csupán öt megszakítás nélkül ledolgozott év után kapnak. - ha a felkínált munkát elutasítják, semmilyen támogatást nem kapnak. - ha a munkát saját hibájuk miatt vesztik el - pl. alkoholt fogyasztanak a munkahelyen -, akkor támogatást nem kapnak. - ha a községi lakást vagy az állami tulajdont megkárosítják, akkor ki kell fizetniük a javítást, vagy leülni börtönben és ott dolgozni, míg ki nem fizetik az adósságot. Érthetetlen számomra, hogy senki sem kritizálja Svájcot, hogy nem akarják munka nélkül etetni a hátrányos helyzetűeket. És Európában senki sem beszél svájci rasszizmusról.. Ezért azt szeretném, hogy a parlamenti pártok gondolkozzanak el ezen és ők fizessék a különböző szociális segélyeket, ha már ilyen megfordított rasszizmust tettek lehetővé a rendszerváltás után...! A svájci megoldás bölcs államvezetésre vall. Sajnos a rendszerváltás utáni kormányainkban a bölcsességnek írmagja sem lelhető fel, tevékenységük eredményeként egyszerűen elfogyott a munkalehetőség! Az utolsó bekezdés szerinti javaslat téves, a pártoknak ugyanis csak állami támogatásból (az adóforintjainkból) van pénzük! Az én javaslatom az, hogy azok fizessék a segílyt, akik a helyzetet előidézték, akik rendszerváltás után államvezetési funkcióban voltak, illetve ma is vannak! Tegyék ezt kizárólag a méltánytalanul összeharácsolt vagyonuk, érdemtelenül magas nyugdíjuk, fizetésük és költségtérítésük terhére!
Kulcsszavak:
Megjegyezhető URL:
Kép: [nincs]
Létrehozó:A pupák pék pókja
Létrehozás dátuma:2012.08.02 01:41
Státusz:aktív

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!