ath Creative Commons License 2010.05.03 0 0 2673

nekem flores nem jött be, mi inkább el rematet választottuk és bár nagyon mentem volna el miradorba (ennyire hardcore túrázók azért nem vagyunk), csak a közhelyes tikal és yaxha volt meg. az utóbbi különösen nagy élmény, mert bár közel sem olyan nehéz eljutni oda mint a miradorba, teljesen egyedül bolyongtunk a romok között.

annyit még megsúgok, hogy el rematéban isteni kisfiúk fogannak, úgyhogy ha nem egyedül mész, csak ajánlani tudom a les amis fogadót. :-)

északról merre tovább?

a mi útvonalunk ez volt, nagyon röviden. guatemala után pedig következett belize, de arra ha jól veszem ki, te nem mész (pedig isteni hely):

- ápr 12: antigua+pacaya (szerencsénk volt a lávával)

- ápr 13+14: atitlán (nem volt szerencsénk, a pára miatt alig látszottak a vulkánok, nem szerettünk bele a helybe)

- ápr 15: út rio dulceba

- ápr 16: kajak le livingstonba a finca tatinból, majd vissza, siete altares(ez az út egyik fénypontja, bár a siete altaresben egy csepp víz nem volt....azt kihagyhattuk volna)

- ápr 17: henyélés, környékbeli séta, kajak, stb

- ápr 18: út lanquinba (160km, 8 és fél óra, iszonyatosan gyönyörű tájakon át)

- ápr 19 & 20: a betervezett két napos ételmérgezés, szerencsére egyszerre kaptuk, két napos pihenéssel ki is hevertük. pár kiló leadása pedig nem ártott. 20 du megnéztük a lanquin barlangot, ami nagy csalódás volt. denevér nuku, a barlang bejáratánál pedig van egy vizkiemelő, ami iszonyú hanggal zúg....

- ápr 21: las marias, semuc champey (a las marias hatalmas élmény volt, még a kicseszettül hangos izraeli fiúk és angol leány rajongótáboruk visongása ellenére is. imádtuk a guatemalai biztonsági előírásokat. azért érdekelne, hogy mit tesznek egy kisebb szikláról a kezében gyertyát tartva lebucskázó turistával...:-) )

- ápr 22: út el remate-ba

- ápr 23: tikal

- ápr 24: yaxha

- ápr 25: út san ignacioba (belize).

Előzmény: minimal (2672)