RUSSIANBOY
2010.05.02
|
|
0 0
1530
|
Mondok még egy jo példát.
Most nemrég szereztem rola tudomást hogy egyik forumtársam szerzett két Matchbox Knight Rider járgányt.Mondom biztos 10 fölött volt az ára.Fenét....
6000ért szerválta a kettőt.Persze én is szoltam rögtön az eladonak hogyha 3000be kerül egy darab akkor nekem is kell kettő.És hogy miért?Mert ugy látom nála nem a haszonlesés a cél hanem az hogyha én is szeretnék KITT-et akkor segit hogy lehessen és szerintem a 6000 kettőért nagyon jo ár........és nekem ugyanugy ha akarta adhatta volna nagyobb áron vagy amennyiért éppen ő akarja de ugy látom nála inkább az számit hogy segit az adott gép beszerzésében minthogy nagy haszont rakjon rá.Nem azt mondom amiket idáig eladtam autokat általában én is raktam rá hasznot de nem sokat.
Pl egy eladott matchboxért vagy ha egy olyan auto volt szóban amit valaki megszabtam rá egy árat hogy milyen sűrűn fellelhető és milyen állapotban van és általában 500-1000Ft-ot raktam rá elismerem.Nemtudom ki mennyire vágja én pl SIKU járgányokban utazom.Most jelenleg van egy kombi Astra járgányom elado mivel már az ötödik darab.Itthon nem egy sűrű darab de összejött ennyi.Ugy kalkuláltam hogy kb 3000et érhet mivel egy másik forumtárs által rákérdeztem a katalogus szerinti árra és a 3000et simán megéri.Mégis 4000ért kinálom de szerintem ez még mindig nem sok érte ha azt vesszük hogy ritka darab és teljesen tökéletes állapotu.Persze nem szabad összehasonlitani egy ilyen rendőr Retrós Ladával de ezek meg ugymond "házilag barkácsoltak" és elismerem hogy nagyon szépek.De a magas árat akkor is kifogásolom.
Bocsánatot kérek hogyha most ezzel magamra haragitottam valakit - vagy mindenkit - de ez egy forum és ugy éreztem leirom a véleményem erről a dologrol.
Mint emlitettem nem az a baj hogy az ember rak rá hasznot mivel az elismerésen felül szeretné ha anyagilag is megérné a sok munka egy ilyen járgánnyal de ez a 10 000 nálam kiverte a biztositékot.
Bocs..
BenzinCSŐ. |
|