10 000?
Nem sok az egy kicsit érte?Még a villogo nélküliért is a 7500?Megértem hogy van vele munka és nem is azt mondom nyilván nem 2000ért fogják árulni az ilyen járgányokat de szerintem barátibb árat kellene megszabni hogy minél több emberkének lehessen ilyen.Persze ez csak egy elgondolás annyiért ad mindenki amit akar amennyiért én nem szolok be csak szerintem azért mert Rendőrség felirat van a tetején és egy sima vagy villogos led lámpa a 10 000 nagyon sok érte........
Mondjuk én 3000-4000körüli árra gondoltam.Nyilván több mint egy normál Retrós járgány ára de mégse magas és aki szeretne ilyet szerintem szivesen áldozna rá ennyit.Én legalábbis 3000-4000et max ne adj isten 5000et megadnék egy ilyenért de egy 10est.....pfff...
Genezis:
A gyárto is akkor egy kicsit hogy is mondjam finoman - balek - hogy rögtön azt nézi hogy kiadnak érte ennyit ami alapjában véve nem baj de miért kell rögtön a max áron adni?Én ha ügyes lennék és tudnék ilyen csodákat késziteni mint wasy nem raknék rá nagy hasznot mert az ember ha saját kezűleg késziti nyilván rak rá mivel szeretne az elismerésen felül kis plusz anyagit is kapni a munkásságáért amit teljesen megértek.De mindennek van határa.
Nem az a baj hogy van ez a járgány hanem az hogy az ára magyar politikusok modjára nem baráti hanem rögtön a legnagyobb haszon van érte remélve holott egy ilyen dolgot ugy lehet jol beinditani - szerintem - hogy elérhető áron kinálni mindenkinek és utána beindul a dolog......
Most én is egy cimborámmal csináltatok valami kis titkos projectet.Megvettem a járgányt kb 1300ért és megkértem hogy alakitsa át.Persze egy másik autot amiért kértem volna pénzt igy ingyen odaadtam neki mondván beszállok a festék és munkaköltségbe meg ilyesmi ha már van olyan kedves és megcsinálja nekem.
Pont ezt nem értem vagy mondhatni inkább örülök a Retróautos sorozatban is.Vannak is IXO modellek amik sokkal szebbek mint ezek - igaz hogy drágábbak is - de ezek is szépek és a kis hibák ellenére is jol fogy és elérhető az áruk mivel sokan szeretnének ilyet.Szoval ezzel csak azt mondom hogy ezzel az ujságos-melléklettel olyanoknak is lehet Ladájuk Zaporozsecük Wartburgjuk stb.... akik esetleg nem szivesen vagy épp nem engedhetik meg maguknak (mint én is) hogy 10 000Ft-ért beiktassak egy IXO modellt.A Minichamps-ek is tetszenek csak kurva drágák.Én általában ugy vagyok vele hogy ha már össze is jön ekkora összeg akkor megprobálok minél több kocsit kihozni belőle mint csak egy darabra költeni mert igyis a kisauto gyüjtés akár Matchbox akár a Retrós sorozat vagy bármilyen más gyártótol valo és méretű autok gyüjtése - akár csak a modellvasut - nem olcso mulatság.Persze nyilván nem olyan nagy de hogyha most az ember hajlando áldozni egy autora 10 000 körüli összeget - persze aki megteheti tegye - annál elindul ez a láncreakcio folyamat és utána ugyanugy megvesz egy másik és egy másik ujabb darabot szintén annyiért.És igy a gyüjtési szenvedélye megmarad csak éppen kevesebb autot fog beiktatni és huzosabb lesz a rájuk forditott összeg......