"Esetleg először rántotta be, majd a reszkető kezével sebzett 11-szer?"
És közben egyszer sem ejtette le? mert ez ugye az a típus volt, ami rögtön leáll, és akkor ugye újra be kell rántani. Tudom, az adrenalin.
"Mondjuk balta nálunk sincs a konyhaajtóban, de a feleség telefonja szerint az udvaron fát vágott előzőleg... akkor simán behozhatta."
Aztán minek?! (A sztori ugye az, hogy először magával akart végezni a tetőtérben, ahhoz nem kellett a balta, ha meg valahogy mégis a családjának szánta, akkor meg miért nem rögtön a megfelelő méretűt készítette oda? Egyáltalán: akkor miért nem velük kezdte?) Favágás után az ember belevágja a baltát a rönkbe, vagy a helyére teszi a kamrában/garázsban. Kisgyerekes szülő lehetőleg jó magasra.
Értem én, hogy ép elmével ne keressek logikát egy nem ép elméjű cselekedeteiben...de hallottatok ti már olyat, hogy valaki két öngyilkossági kísérlet _között_ gyilkolja le a családját? Hát ez nem sikerült elsőre, na majd a fűrésszel, de közben a családja is eszébe jutott...? De legyen így. Megy a fűrészhez, és azzal sem valami ütőeret akar átvágni, nem, hanem a fejét. Most azon gondolkozom, van-e ennél logikátlanabb dolog, tulajdonképpen bárhol máshol ejt magán egy jó mély bevágást, tuti elvérzik, de nem, ő nekimegy a koponyacsontjának, méghozzá 11-szer. nekem ez magas.
És még mindig nem értem, hogy hogyhogy nem volt a feleség ujjlenyomata egyik késen, egyik baltán sem... OK, a késekhez nem nyúlt az utolsó mosogatás óta, de hogy egyik baltát sem fogta meg soha?