nemezis 2 Creative Commons License 2010.04.28 0 0 87
  • Hanem azt, ahogyan ezek a történések megjelennek a médiában, az ENSZ és egyéb szervezetek jelentéseiben, a belpolitikai viták során, a bűntudat kérdése kapcsán... Ezek szűrők, amiken keresztül egy-egy esemény leképeződik a gondolkodásban.

Természetesen, ez így igaz. Azonban hasonlóan az Izrael állam által közölt változat is hasonló "szűrőkön" megy át. Tehát az események leképeződésének egy másik változata.

• Hibás a Haarecnek az a hozzáállása, hogy Izrael változzon meg, vonuljon ki,

Én nem ezt olvastam ki a cikkből. Nem a feladás a lényeg, hanem az egyenlő mérce.

Az egészséges önérvényesítés és a patológiás között azért jelentős különbség van.

De amikor a bűntudat-keltéssel , sőt az antiszemitizmus vádjával illetnek mindenkit, aki az egyenlő elbírálást hangsúlyozza, az visszaélés a traumával.

Ezért is használtam a betegségelőny kifejezést.

• Az, hogy zsidók egy csoportja felhasználja a holokausztot arra, hogy szimpátiát váltson ki, nem zárja ki azt, hogy a többségi társadalom a maga érdekében észben tartsa és megemlékezzen arról, hogy mi a holokauszt és mik a tanulságai a teljes társadalomra nézve

Persze, abban igazad van, hogy egy csoportra jellemző, de az a csoport jelenleg meghatározó szerepet játszik Izraelben.

A holokauszt tanulságai pedig ezzel nincsenek kapcsolatban.

Előzmény: Linux fan (85)