nemezis 2
2010.04.28
|
|
0 0
87
|
- Hanem azt, ahogyan ezek a történések megjelennek a médiában, az ENSZ és egyéb szervezetek jelentéseiben, a belpolitikai viták során, a bűntudat kérdése kapcsán... Ezek szűrők, amiken keresztül egy-egy esemény leképeződik a gondolkodásban.
Természetesen, ez így igaz. Azonban hasonlóan az Izrael állam által közölt változat is hasonló "szűrőkön" megy át. Tehát az események leképeződésének egy másik változata.
- Hibás a Haarecnek az a hozzáállása, hogy Izrael változzon meg, vonuljon ki,
Én nem ezt olvastam ki a cikkből. Nem a feladás a lényeg, hanem az egyenlő mérce.
Az egészséges önérvényesítés és a patológiás között azért jelentős különbség van.
De amikor a bűntudat-keltéssel , sőt az antiszemitizmus vádjával illetnek mindenkit, aki az egyenlő elbírálást hangsúlyozza, az visszaélés a traumával.
Ezért is használtam a betegségelőny kifejezést.
- Az, hogy zsidók egy csoportja felhasználja a holokausztot arra, hogy szimpátiát váltson ki, nem zárja ki azt, hogy a többségi társadalom a maga érdekében észben tartsa és megemlékezzen arról, hogy mi a holokauszt és mik a tanulságai a teljes társadalomra nézve
Persze, abban igazad van, hogy egy csoportra jellemző, de az a csoport jelenleg meghatározó szerepet játszik Izraelben.
A holokauszt tanulságai pedig ezzel nincsenek kapcsolatban. |
Előzmény: Linux fan (85)
|
|