hát de. ez teljes bizalom és szimpátia kérdése.
Amikor még az RR (retriever rescue) nem jegyződött be, a mi égiszünk alatt működtek.
A lényeges dolog az volt, hogy a mentési és örökbeadási protokoll-t szinte szó szerint a miénkkel azonosan csinálták, ám mindent csak én írhattam alá. Épp ezért meg kell bízniuk abban, hogy semmiben nem fogok vitatkozni, gűtat szabni.
Éppígy a pénzügyek. Alszámla nyitása bonyolult, így a Lelenc számlájára jött a pénz, retriever megjegyzéssel, és meg kellett bízniuk abban, hogy fillére átadom, sőt, ha megjegyzés nélkül, de addig ismeretlen adakozó küldött, megtettem, hogy felhívtam és megkérdeztem, kinek küldte. Többször kiderült, hogy az RR-nek.
Egy jó ideig a mi helyeinkre, kórházakba, olykor a panzióba is RR-es kutyák jöttek, egyeztetni, számolni kellett a helyekkel. Soha nem volt konfliktus.
A mai napig a legnagyobb barátságban vagyunk, ők egyesületté alakultak, és mi immár másodszor megosztozunk velük majd az 1%-on is.
Esetleg keresd meg az RR-t (retrieverhelp.hu) olvasgass, vagy gyere ki a holnapi örökbefogadónapra (Happy Dog Kutyaiskola, X. Hangár u.) és ott személyesen is találkozhatsz fajtamentőkkel.