Előtte volt a Nikontól D300-am is. És ha ezek után is kifejezetten szeretem használni a Panát, az szerintem sokat elmond.
AF sebességgel nincs gondom, még sose maradtam le képről miatta.
Képminőség alapérzékenység környékén teljesen tökéletes; sokkal drágább, csattogó tükrösök szintjét hozza. 800-ig jól használható. 1600 színesben már minimum határeset, ez már nem a pixelvadász és a "minőség-mindenek-felett" típusú fotósoknak szóló kategória.
A fémváz, -borítás és a rangefinder-like kialakítás miatt a fogás nem az igazi, ezért szerintem a (pl. gyári) bőrtok kifejezetten ajánlott hozzá, sokkal többet segít, mint az ember a képek alapján gondolná.
Ha az EVF kell, akkor lehet, hogy érdemes a "sima" G-ben gondolkozni... egyrészt annak sokkal jobb a felbontása, nagyítása; másrészt a GF1 keresője itthon brutál drága, 60ezer. (Ebayen kvázi egy használtat láttam két hónap alatt, akinek van, nem nagyon akar szabadulni tőle. Újból egy hivatalos garisat csíptem meg Németországból 45ezerért.) Hacsak nem szereted Te is annyira a távmérős-dizájnt, mint én, mert akkor a GF1 a nyerő. :)
Kihajtható lcd: nem lehet rossz dolog (erről Madgie kartács tud mesélni), nekem talán párszor jött volna jól. (Bár nyilván, ha van, az ember jobban kihasználja. :))