Én sem vagyok éppen üde, de az alvás szokás szerint még várat magára. :-)
Én minden héten kallerekkel utazom. :-) Úgy vonzom őket, mint virág a méheket. Bliccelők jobban teszik, ha nem szállnak fel arra a buszra, amire én.
Azt hiszem, valahol nagyon kora gyerekkorban kell elkezdeni azt a fajta nevelő tevékenységet, ami nem létezik. Az emberségre tanítást. Ami alapvetően minden született lényben benne foglaltatik, aztán szépen lassan kiölik belőlü(n)k.
Részben igaz, hogy nem az életre nevelnek, és közben mégis. Nem tanítanak gondolkozni, ami hiba. (Bár középiskolában már tényleg nem erre kéne fektetni a hangsúlyt, mert addigra mindenkinek el kéne sajátítania olyan alapokat, amikre később építhet, és nem szabad, hogy gondot okozzon neki az önálló elképzelés, a dolgok továbbgondolása. És rengeteg tanárt felmentenék amiatt, hogy nem hagyja érvényesülni a diákok által gyártott elméletek kifejtését, érzések kifejezését. Az nem oktatás, hogy nyald be a tankönyv szövegét, mert különben elfelejtheted a jó jegyet, a felvételt az elitegyetemre, stb. Egy irodalomtanár nem engedheti meg magának /és mégis!/, hogy rákényszerítse a tanulóra egy verselemző okostojás véleményét - akkor sem, ha történetesen egy művelt, tényleg hozzáértő emberről van szó. Ki kell bontakoztatni a szellemet, és semmiképpen sem szabad kalitkába zárni.) És azért mondom, hogy mégis, mert szembesítenek azzal, hogy ez a továbbiakban, a valós életben is így működik. (Ami szintén baj.) Hogy be kell fognod a pofád, hogy követned kell egy neked nem tetsző és könnyen lehet, hogy idióta szabályt, hogy alkalmazkodnod kell egy feljebbvalóhoz, aki nem feltétlenül értelmesebb nálad, hogy olyanokkal vagy körülvéve, akik semmit nem értenek az egészből, és még sorolhatnám. Nagyon is jól tükrözi az iskola a munkahelyet, a kapcsolatokat, az országot, a világot. (De mindig, mindenhol vannak kivételek!)
A hiányzókat vágom meg van egy-két infóm. Bevallom, csaltam! :-P :-D
Melustól is kaptam egy rövid összegzést. :-)
A névsort tekintve nem lehetett olyan éles a klikkesedés... (Nagy széthúzók néhányan kimaradtunk.)
Én nem írtam a füzetbe? (Ja, biztos nem jutott el hozzám...)
Ok, mikor talizunk? Nem vagyok követelőző, csak kíváncsi. :-)