anyabanya, gratula!!!!! :)))))))
Noncsi, köszi a történetet, gyönyörű a babóca! :)))))
Kútvölgyi: én annyit tudok róla (barátnő által, két évvel ezelőtti info), hogy az eda akkor elérhető, ha előre megbeszéled, hogy kéred, ott helyben nem dönthetsz úgy, hogy nem bírod tovább és kéred, ha ezt előre nem vajaztad le. Tehát előre el kell döntened, hogy bírod-e majd a fájdalmat, vagy nem. Viszotn ebbe nem tudom, mennyiben kavart bele a mostani privatizációs kavarás, hogy most emiatt semmilyen anesztes nem vállalja a beadást sima szülésnél, vagy mi van... meg biztos függ attól, hogy mikor szülsz. azért ha már 400ezret fizetsz, legalábbis a lábadat csókolgassák annyiért, banyek...
az, hogy más helyeken mennyire alap vagy nem, ez azért többféleképp értelmezhető :) ha úgy érted, szülés közben bármikor eldönthetred, hogy akarod, akkor igen, az van több kórházban is elméletileg - aztán ahogy Nemlajos is mondja, ha sokáig húzzák az időt, végül esetleg közlik, hogy már nincs rá idő. Aztán az is van több helyen, hogy direkt edával szeretik a szüléseket, tehát maguktól felkínálják, és eldönheted. Olyan szerintem nincs, hogy hallgatólagosan is tök természetes, hogy rád kötik, ahogy beérsz a kórházba.