Sign: Miért pont rám vársz? Szoktunk vitatkozni mi is szituációkon. :)
András helyett nagy valószínűséggel eldobtam volna én is az ilyen szituációban, így az 1%-ba tartozok. Várta volna az A-t és a következő hívást? Számomra a pot 10%-ának hívása turnön erős lapot sejtet, és az alacsony hívás egy csalogató megadási reményre utal.
Másrészt azért is érdekes a dolog, mert nem hiszem, hogy András fő célja jelen állásban az első hely lenne (összesítésben). Ez inkább a másik 4 játékos szeme előtt lebeghet esetleg, így Hg-nak sem lehet mindegy, hogy Lajos hányadik helyen esik ki. Ha a célom az lett volna, hogy megszerezzem esetleg a potot egy "gyenge lappal" félve attól, hogy András a következő lap(ok)kal "fölém erősödik", akkor inkább flopon hívtam volna 10%-ot. Turnön mire lehetett számolni Andrástól, magas lappal dobás, 1 párral megadás, így józan számításom szerint Hg-nak 6 outtól kellett volna "félnie" riveren. Így összesítve én is azok közé tartozom, akik hibásnak gondolják az emelést, DE ÚGY GONDOLOM, HOGY 1 HIBÁS DÖNTÉS NEM MÍNŐSÍT SENKÍT.
Harmadrészt a hsz-ek azért érdekesek számomra, mert csak reménykedni tudok benne, hogy Hg a beírásod, hogy szopatás/szívatás csak a topikban fordult meg a fejedben, és csak itt kívánod ezzel hergelni az Andrást, a legnagyobb hiba lenne, ha ezt a póker asztal mellett is komolyan gondolnád (gondoltad volna). Szerintem jelen állapotban a legfontosabb Lajost minél kevesebb megszerzett ponton tartani, s ez legkevésbé Andrásnak az érdeke.