inérhátiszupernagyi Creative Commons License 2010.04.13 0 0 2428
A csalánlé,esetleg egy kis torma levéllel+egy csomag dohánylevél(a boltban kaphatsz) kitűnő lombtrágya amely véd egyes betegségekkel szemben és néhány (pl: levéltetű ) kártevő ellen is ,nem vagyok bio fann, de, ha lehet én is kerülöm a vegyszert, tavaly előtt a piacon csodájára jártak a krizantémjaimnak,mindenki arra volt kíváncsi,hogy mivel permeteztem,akkor jöttem rá,hogy a nagymamámtól tanult szerrel locsoltam őket,ez volt a csalánlé,semmi plusz és akkor még akaratlanul és tudatlanul ezzel értem el amit elértem,sehol egy pötty sehol egy sárgulás. Kesztyű? na ezt ha olyan olvasná aki befogja az orrát a trágya hallatán is......de le a kalappal! elismerésem,bizony én is puszta kézzel nyúlkálok bele,aztán meg a gyapjút gyúrom órákig(feldolgozom a saját bárányaink gyapját,ezt mosom ultrás hipós vízben) hogy valahogy kinézzen a kezem....de engem sem izgat,véleményem szerint nincs is finomabb annál a paradicsomnál amibe, ha trágyás kézzel is ,de a magadéba haraphatsz bele.... És még valami én nem szoktam a NAGYKÖNYVBE ez van irva elmélethet alkalmazni,nállam minden kerti földbe megy aztán kisérletezem,ami megmarad az marad ami nem azt máskor másképpen csinálom,vettem én már olyan virágföldet ami lehet hogy nem is" föld" volt egyszerüen ülve maradt benne minden.....a vakond túrás is használható,bár az kicsit tömöttebb föld álltalában de ingyen van ha már a magok néha nagyon sokba kerülnek akkor legalább a földért ne dobjunk ki pénzt! Persze ez egyéni vélemény
Előzmény: hal65 (2426)