inérhátiszupernagyi
2010.04.13
|
|
0 0
2425
|
A friss trágyát azért nem szoktuk trágyázásra használni,mert az érés során olyan gázok képződnek amelyek károsak a növény fejlődésére,ha belocsolod a friss trágyát pár nap múlva elkezd gőzölögni,kesztyűt húzva ha belenyúlsz a közepébe bizony elég meleg ezt a növény nem bírja,kis mennyiségnél ugyan nem képződik olyan nagy hő de a gázok jelen vannak. a meleg ágy készítésénél is a belocsolást követő kb 1 hét múlva érdemes a palántát betenni illetve beültetni. Ha a friss trágyát egy edénybe teszed és felöntöd vizzel 1 hét mulva használható trágyát kapsz,én szoktam tenni bele krumplis zsákba bekötve csalán levelet is. Ha a trágyát talajlazításra akarod használni locsold be és 6-8 hét mulva használható ekkor már az érés első fázisa lezajlik és nem éget,bár túl nagy haszna ekkor sincs még,a talajt ugyan lazítja de a szalmától ami csak jóval ez után bomlik el nehéz a kapálás. a trágyának legalább 6-8 hónap kell a teljes érésre,és ősszel érdemes kijuttatni. Nem okoskodni akartam csak a tapasztalataimat osztanám meg veletek. |
|