hwezredes Creative Commons License 2010.04.13 0 0 11504
Sziasztok!

Azt az atmoszférát, ami a Take Five Clubban volt, - akik ott voltak - nem felejtik el. Matyoooéknak sikerült valami, amit nem igazán lehet szavakba önteni.
Elég régi motoros vagyok már,őszintén meglepett a sok fiatal tehetség, akiket volt szerencsénk hallani. Mind magyar srác, és mindegyik a saját kategóriájában és hangszerén kiváló teljesítményt nyújtott.
Emlékezzetek, ez a műfaj, a Jazz és környéke nálunk itthon szinte mindig "mostoha gyermek" volt, mégis ki tudtuk termelni a Vukán Györgyöt, Csík Gusztávot, Szakcsi-Lakatos Bélát és még sorolhatnám. ( elnézést mindazoktól akiket kihagytam, de hál' istennek nem férnének rá a lapra )
Most itt "dörömbölnek" a fiatal tehetségek, akik szeretnék megmutatni nekünk és a világnak, hogy mire képesek!
Most és itt megmutatták. Szerintem Matyooo jól döntött, amikor Őket kérte fel, ennek a Fesztiválnak pont az volt a célja, hogy a kevésbé ismert tehetségeknek utat adjon. Sok külföldi jó zenész van, akinek el lehet menni a koncertjére, akik már befutottak, ha tetszik "bizonyítottak". Mögöttük management áll.
Akiket mi hallottunk játszani, azok egymásnak adják kölcsön a hangszerüket, saját maguk és a barátaik cipelik a hangszereiket és nagyon szerény anyagi elismerésben és költségvetésben élnek. Ez azonban a zenéjükön NEM LÁTSZIK! Megmutatták, hogy a csodához hangszer és lélek kell, és befogadó közeg, akiknek játszhatnak, akikért és a tapsukért ezt az egészet végigcsinálták.
Ezek lennénk, mi - a közönség.
Tudom, hogy Matyi már a következőn töri a fejét, és jól teszi. Ami minket - közönséget erre a Fesztiválra vonz, az nem feltétlenül az ismert nevek vonzereje, hanem éppen azoké, akiket még nem hallottunk és akikre épp ezért kíváncsiak vagyunk.
Mindannyian tudjuk, hogy ez a zene, amit képviselnek, nem tömegízlés. Nem Lagzi-Lajcsi, nem Dáridó közönség az, aki itt meg fog jelenni (hálaistennek).
Én biztatom Matyit és a Többieket, hogy ezen az úton járjanak tovább, jó ez az út, nem érdemes letérni róla. Ha szabad véleményt formálnom, az az érzésem, hogy akiket eddig hallottunk, már most is - tudásuk alapján - világnagyságok, nemzetközi mércével is bizton megállnák a helyüket bármilyen színpadon, - csak a világ még nem értesült Róluk. Örüljünk, hogy mi már hallottuk Őket, mi már tudjuk, milyen jók!
Jöjjenek azok, akiket még nem hallottunk!
üdv: Hwezredes
Előzmény: LittleBig2 (11502)