Nem néztem sajnos, de nem is rossz indulattal írtam a dolgokat, próbáltam teletűzdelni vigyorokkal... :)
Abszolút igazad van egyébként, hogy a lélegzés nem a megfelelő szó rá, de "köznyelvben" így tudom általában megértetni az emberekkel, ha szóba kerül - jogos, hogy szakmai fórumon ez nem kell... :) :) :)
---
Amit írtál, hogy mit lehet rátenni, az jól hangzik, kérdés: mennyibe van? Sajnos most elég árérzékenyek vagyunk, mert hiteles a ház, és most jött picur is a családba (ez utóbbi nem sajnos persze, sőt! :) :) :) ) . Van erről valami anyag valahol neten, ami hozzáférhető, valami kb. árral megspékelve?
---
Ez a ház egy korai példány, huszonpár éves (!!!), minőségi cseh fenyőből épült, éppen idén a felújításoknál néztem, hogy a szerkezete eszméletlen jó állapotban van ... pőicit féltem megnézni, de elképedtem: minden gyalult, gondolom kezelt faanyag, van a fának súlya, pedig teljesen száraz, teljesen más, mint amit itthon első osztályú faáruként megvehet az ember... persze volt ideje kiszáradni, az is igaz.... :)
Felépítését tekintve
Így néz ki ... :)