Szakács Béla
Kovászos uborka. 2010-04-11 10:27
Debrecen – Tudom, hogy ez az írás nagy port kavar fel. Előre is elnézést azoktól akiket megsértek, de úgy gondolom nem tarthatom tovább magamban az igazságot.

Kellemetlen nekem erről beszélni, ám elérkeztetnek látom az időt, hogy leleplezzem magam, mielőtt ezt megteszi más.
Nem szeretem a kovászos uborkát.
Tudom: egészséges és finom. Ráadásul egyszerű az elkészítése .
Kell hozzá uborka, kapor, fokhagyma, só, kenyér és helyenként megbolonditják még némi timsóval. Az esetben ugyanis az uborka kifejezetten ropogós lesz.
Mit hagytam ki? Ja az üveg. Minimum 2 literes legyen, de ha nagy az étvágy lehet 5 is.
Sajnos a levét sem szeretem. Pedig az valami mennyei lehet. Főleg aki rendszeresen iszik alkaholt. Annak szinte védőital.
Végül de nem utolsó sorban. A kovászos uborka hungarikum, maga a magyar életérzés.
Minden elismerésem. Felnézek rá! De nem szeretem. Tudniillik nekem nem elég csípős.
Én azt kedvelem, hogyha elájulok a savanyúságtól, azt szeretem ha a kilöttyent lé szétmarja a fenyőasztalt.
Nos, most ennyit szerettem volna mondani. Tudom, hogy kemény voltam. Szókimondó és helyenként talán igazságtalan is. Vállalom !
FIGYELEM: EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESIRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával.