franciacsibe Creative Commons License 2010.04.10 0 0 4165
1. fogalmam sincs, sosem mertem. Te miert mered? Rendes sullyal szuletett, idore.
De biztosan eleg ha elalszik utana, ehes baba ordit es nem alszik. Kiveve ha sarga. De akkor meg a szeklete lenne zold, ha ehezne, vagy nem is lenne. Ha van napi 5 pisis pelenka, sargas szeklet, akkor eleget eszik. Legalabbis a szoptatasi tanacsadoi tanfolyason ezt tanitottak es mindig is ezt lattam. De a merlegelest en elfelejtenem a helyedben, csak stresszel, heti egyszre boven eleg megmerni.

2. Cumit nem adnek az elso honapban, nagyon konnyen kialakul a cumizavar. (ez nem annak tunik, de akkor sem adnek).
Miert baj ha gyakrabban szopna? Igy serkenti a tejtermelest. Ne hagyd bealudni, amikor szopik (talpat masszirozni, ilyesmik), hogy egyen eleg sokaig (legalabb 20 percet ugy hogy nyel is kozben), de ha igy is ker egy-masfel ora mulva, en adnek neki. Az orat csak tapszeres babanal szabad nezni, szoptatottnal nem, tobb tej-apadast lattam amiatt hogy az anyuka megprobalt _mindenkeppen_ 2-3 orat betartani ket szoptatas kozott.
Sarga babat en is keltenek 2-2.5 orankent, de ha gyakrabban ker, hat kapjon.

3. En 5 naposan vittem telen 3 orat setalni. Es 3 eves koraig sosem volt beteg.
Most mar jo ido van, nincs kod, nagy szel, en siman vinnem levegore, jol feloltoztetve akar orakig. (azt tervezem, hogy ha a kiscsaj kibujik, minden nap legalabb 2*2 orat a teraszon fog aludni, ha nem esik az eso).

4. az elso heten en mosdokesztyuvel mostam le, igy a hasat nem tettem bele a vizbe, mig le nem esett a koldokcsonk.
Előzmény: Törölt nick (4162)