1. fogalmam sincs, sosem mertem. Te miert mered? Rendes sullyal szuletett, idore.
De biztosan eleg ha elalszik utana, ehes baba ordit es nem alszik. Kiveve ha sarga. De akkor meg a szeklete lenne zold, ha ehezne, vagy nem is lenne. Ha van napi 5 pisis pelenka, sargas szeklet, akkor eleget eszik. Legalabbis a szoptatasi tanacsadoi tanfolyason ezt tanitottak es mindig is ezt lattam. De a merlegelest en elfelejtenem a helyedben, csak stresszel, heti egyszre boven eleg megmerni.
2. Cumit nem adnek az elso honapban, nagyon konnyen kialakul a cumizavar. (ez nem annak tunik, de akkor sem adnek).
Miert baj ha gyakrabban szopna? Igy serkenti a tejtermelest. Ne hagyd bealudni, amikor szopik (talpat masszirozni, ilyesmik), hogy egyen eleg sokaig (legalabb 20 percet ugy hogy nyel is kozben), de ha igy is ker egy-masfel ora mulva, en adnek neki. Az orat csak tapszeres babanal szabad nezni, szoptatottnal nem, tobb tej-apadast lattam amiatt hogy az anyuka megprobalt _mindenkeppen_ 2-3 orat betartani ket szoptatas kozott.
Sarga babat en is keltenek 2-2.5 orankent, de ha gyakrabban ker, hat kapjon.
3. En 5 naposan vittem telen 3 orat setalni. Es 3 eves koraig sosem volt beteg.
Most mar jo ido van, nincs kod, nagy szel, en siman vinnem levegore, jol feloltoztetve akar orakig. (azt tervezem, hogy ha a kiscsaj kibujik, minden nap legalabb 2*2 orat a teraszon fog aludni, ha nem esik az eso).
4. az elso heten en mosdokesztyuvel mostam le, igy a hasat nem tettem bele a vizbe, mig le nem esett a koldokcsonk.