Pont neked válaszolt daveeeee:
daveeeee válasz | megnéz | könyvjelző 2010.02.24 11:54:45 © (888)
Ezt a rendszert nem ismerem, nálam Bartosz lett. Abból az 550 köbméteres gép kicsit olcsóbb volt mint amit írtál. Hőcserélő felületben szerintem verhetetlen. Saját kivitelezésről nem tudok nyilatkozni, való igaz hogy a profi megvalósítás nem olcsó. Én nem számoltam megtérülést, úgy gondolom hogy ha befér a keretbe, be kell tenni és kész. Különben penészedhet a ház, vagy állandóra nyitva hagyhatsz egy ablakot. Így az építkezés végére marhára elfogyott a pénz, szóval ha valaha megbánnám hogy ennyi pénzt kiadtunk rá az most lenne. De nem így van :)
Régebben volt téma, hogy hogy lehet talajregiszter nélkül fagyásmentes a rendszer: az enyém jól vizsgázott ilyen téren. A hőcserélő a fűtetlen padlástérben van, állítva, meleg oldal alul. A bejövő levegő a szabadból jön, talajreg nincs.
1 hónapja vakoltak, 1 éjjel alatt csurom víz lett az összes ablak. Ekkor beindítottuk a szellőztetőt és bedurrantottunk a kandallóba. 1.5 nap múlva már sehol nem volt pára, csak a gép kondenz kivezetőjéből jött a víz bődületes mennyiségben. Az elején minden nap 4-5 liter. Az éjjeli -10...-20 fokok ellenére semmi gond nem volt.
Pontos hatásfokról viszont nem tudok nyilatkozni, ahhoz kéne valami áramlásmérő, gondolom. Ami biztos, hogy kinti 1.5 fok esetén, 44 fokos elszívott levegőnél (kandallóról is jön) 6.1 fokos levegőt dobott ki.
Előzmény: lzh6k4 (886)
Nekem elég meggyőző!