tsatho:)
Azt a tápot nem ismerem amit etettél, kérlek nézd meg, hogy tartalmaz-e Lactobacillus acidophilust és Enterococcus feaciumot! Ha igen, akkor 1-2 hét után visszaállíthatod a régi rendet. Ha nem tartalmaz, akkor javaslom az Acana tápját, abban ezek benne vannak. Védik a beleket és erősítik az immunrendszert.
Ha stabilan vidám, csillog a szeme, nedves a nózija...stb, jó a kondija már, akkor fokozatosan állj vissza. És ezt nem a blökike dönti el. Naponta kb. 20%-al csökkentsd azt, amit most kap, helyette tedd mellé a tápot. 5-6 nap múlva csak tápot tegyél elé. Nem baj, ha nem eszi meg...kb. 10 perc után vedd el a tápot. A főzőcske csökken, a blöki gyerek meg egyre kevesebbet eszik...válogatni akar, de előbb-utóbb kénytelen megenni:) Nem eszik nem kap mást. Nyugi...nem fog éhen halni:))
A prémium, szuperprémium tápok képesek felnevelni a csibészt. A kutyát meg a gazdik rontják el. A kutya, adottságainál fogva nem válogatós, csupán azzá teszik. Egy egész életet leélnek ugyanazon a tápcsaládon...csak a neki megfelelőt kell választani. Cserélgetni nem javaslom a tápokat...felesleges és sokszor ártalmas is. Ha valami beválik, akkor ahhoz ragaszkodni kell.
Nálam nézelődhetne egy kis ínyenc sokáig:) Én tuti azt adnék neki amire szüksége van, és nem azt, amit szívesebben enne:) A kutyáim étrendje évek óta állandó, vidámak, nekem úgy tűnik kiegyensúlyozottak. Ha elkezdeném a "ez jobban ízlett" játékot, tuti megzavarodnának, mint vasorrú bába a mágneses mezőben....rólam nem is beszélve:)) Van persze egy-egy "sátoros ünnep", amikor elkap ezen a téren engem is az adakozhatnék..megvallom mindig rábacok...másnap előbb néznek tanácstalanul a kaja és köztem, de szerencsére rövid idő alatt megy minden tovább rendesen, én pedig ismét megfogadom: járt utat a járatlanért most sem hagyok el...legalábbis kutyáim etetésénél:))