Sziasztok
Jó régen jártam erre, de most újból lenne egy kérdésem: jelent valamit, ha a kan fundi oldalbapisil? :) Tudom, vicces. Húsvétkor kint volt nálunk a húgom, Öcsi (kanunk) körülötte sürgött-forgott, hízelgett, majd azt láttuk, hogy felemeli a hátsó lábát, és rászóltunk mikor láttuk mire készül, de azért jutott a tesóm lábára. Ma meg engem...én észre se vettem, csak a Párom. Sosem találkoztunk még ilyennel.
Nekünk szerencsénk van, mert még a kis hiperaktív Lédánk is vigyáz a kertre. Közel 300 új, fiatal cseresznyefa sorakozik a kertben, és úgy játszanak közöttük, hogy még egynek sem esett baja (kopp-kopp-kopp). Virágok még nincsenek, de nem is nagyon tervezem, hisz azt nem nagyon tudnák kikerülni játék közben.
A macskáinkhoz viszont nem tudjuk hozzászoktatni őket. Léda a minap a kerítésről harapta le a szomszéd macskát...szerencsére túlélte a cica, az ijedségnél nagyobb baja nem esett. Úgyhogy míg a kutyák kint szaladgálnak, addig a macskák bent pihennek. Ezt a helyzetet szeretnénk majd megváltoztatni, hogy minden állat kint lehessen a kertben. Már Léda is nyugodtabb, az első pár alkalommal kezelhetetlenül rótta a köröket a kertben, leszegett fejjel, szét se nézve, ma meg már többször hallgat ránk, keresi a társaságunkat, jön utánam ha hívom és Öcsivel is játszik. Ettől függetlenül Léda nem úgy viselkedik, mint egy újfoundlandi és most már külsőre is egyértelmű hogy nem teljesen az, gondolom a felmenői (nem a szülőkre értem) között volt más fajta is, valami keveredés biztos, mert ég és föld ahogy ő és ahogy Öcsi kinéznek. Na mindegy, a lényeg hogy szépen alakul a viselkedése, magához képest sokat javult és ennek nagyon örülünk. De ő is kiegyensúlyozottabb, hogy sokkal többet dicsérjük, és látszik hogy igyekszik. Úgyhogy sok-sok törődéssel és szeretettel elértük amit nem hittünk volna. :)
További szép estét mindenkinek, és a pisilős kérdésre várom a választ, ha valaki esetleg találkozott már ilyennel, vagy tudja mit jelenthet.
Sziasztok!