Üdv Kedves András !
Ez igazán gyors és korrekt válasz volt !Ezekután jöhetnek a TÉNYEK !
1990 -ben lett kész az én TL- fogatom az oldalkocsival.Az előző tulaj akitől vettem 1985-ben családi ismeretség útján-1958 óta birtokolta.kaptam némi infót az oldalkocsiról hogy Jankovits gyártásu de kézzel fogható infó csak egy névkártya volt a Jankovits Károly nevével és cimével-Lőcsei u 77 /zugló /. Miután magáról az oldalkocsiról konkrétan semmilyen irományt nem tudtam kapni és azóta sem sikerült beszerezni elindult a kutatás a Szentesi cég irányában mert ahogy a motorral egyre többször mutatkoztam a "HOZZÁÉRTŐK" hiányolták a Szentesi jelvényt róla. Miután ezt is beszereztem a börzén már csak a fúrógépet kellett elővenni.
Ez nem történt meg mert hosszas kutatás után sikerült a Szentesi család nyomára bukkanni. A telefonban a Szentesi Néni ujjongott hogy ezt neki látnia kell mert Ő rakta fel annak idején a jelvényt valamint Ő intézte a rendörségnél az egyedi forgalomba helyezést is.
A megbeszélt találkozón A Szentesi MAMA mikor meglátta az oldalkocsit nem szólt semmit csak huzodott mindig hátrébb és szólt a fiának hogy jöjjön ki és nézze meg.
Na az enyémről rögtön mondta hogy ez Jankovits aminek 4 olyan ismertető jele van ami egyértelmü. A csonak hegyben végződik-mint a hajóhinta-,a csőváza fele olyan vastag, a kerék külön lökésgátlóval rendelkezik,valamint a csomagtartó és a lökháritó.
/ igy a Szentesi jelvényem azóta is a polcot disziti /
Ezekután kihozott egy gyönyörü prospektust amin 5KÜLÖNBÖZŐ TIPUSU oldalkocsi látható.Hát mai nyelven szólva feleségemmel dobtunk egy hátast.a látványtól.Persze mindjárt gondoltunk azokra akinek Szentesi van . és kértük hogy kaphassunk egy fénymásolatot amit meg is igért de nem teljesitette.a fent leirt eset 2001 v. 2002-ben történt.Az hogy idáig sikerült eljutni az csak a feleségemnek köszönhető-Ő is két kezü veterános-mint ahogy az is hogy 2006- ban kiderült egy ismerős nem veteránosról hogy igen közeli ismeretségben van Szentesi ÚR fiával.
Nos igy Őrajta keresztül sikerült 3 évi "könyörgésre " és noszogatásra bejutni ill.hozzájutni némi írásos dokumentációhoz a családi archivumból.
folyt.köv