pacsuli Creative Commons License 2010.03.29 0 0 4024

150 szerintem is felháborító. Meséltem itt, hogy úgy egy éve kerestem új orvost a Péterfyben, ahol szültem, hogy majd a következő terhességet már egy megismert orvos kísérje végig. Ajánlás után jutottam egy fiatal orvoshoz, akinél a magánrendelőjében a falra ki volt írva nagy betűkkel, hogy a szülés 150 ezer. Hiába volt baromi szimpatikus, meg a kórházhoz képest a lehető legtermészetesebb felfogásúnak mondták, én ezt oltári pofátlanságnak tartom, ilyet kiírni! (Mellesleg szerintem nem is szabad, de mindegy.) Cserébe kereshettem vadiúj dokit meg kórházat, mikor terhes lettem, ráadásul kétszer (mert az első a 16. héten közölte, hogy szabin lesz pont.)

Egyébként a gyakorlatban szerintem ez mindig úgy néz ki, hogy borítékot kap a doki, amit zsebre vág, és max otthon bontogatja ki, én nem hiszem, hogy ezek után felírja a kis füzetébe, hogy hat hét múlva Lujzikát majd durván kell vizsgálnom, mert harminccal kevesebbet adott, mint amennyi a magánrendelésem tízszerese, jaj most nem lesz meg a havi két millám... Én azt mondom, hogy ha nincs általunk előre elfogadott tarifája, hanem szokásjog alapján próbálunk tapogatózni, akkor igenis van mozgástér aszerint, hogy mennyire vagyunk tényleg hálásak, mennyire zavartunk bele a programjába, mennyi dolga volt velünk, stb!