bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2010.03.27 0 0 2415
Kedves Ancsul!

Ezt nem teljesen értem:

"A keresgélés idejében már kaptam megközelítő hiteltanácsot, ennek alapján választottam is egy 12,5-osat.
Már "csak" egy 3,5MFt-os (max. 4) banki hitelre lenne szükségem."

Mit jelent az,hogy 12,5-osat? Ennyibe fog kerülni a lakás és 4 milliós banki finanszírozásra lenne szükséged?

"igazi tanácadó" fogalma. Regényt lehetne erről írni,plussz nehéz erről nekem objektíven írni bármit is,hisz magamat is ebbe a kategóriába sorolom. Évek óta próbálok több kevesebb sikerrel,ezen a fórumon,jószándékú tanácsokat javasolni,ha megkérdeznek. Ha egy pár tömör,velős ismérvet fel kellene sorolni,akkor a következőket mondom.

- Ügyfelek irányába teljesen díjmentesen dolgozzon,tehát ohne,sikerdíj,közvetítési díj.

- Járj utána,hogy vagy stabil megbízható cég közvetítője vagy ha egyéni vállalkozó,akkor szerepeljen a PSZAF listáján. (van-e honlapja,telefonszáma nyílvános, stb) legjobb ha ajánlásból kaptad az illetőt,mert más már megvolt elégedve velük.

- Abszolut a te érdekeidet tartsa szem előtt. Te mit szeretnél és neked mi a fontos. Ha ezt nem kérdezi meg vagy nem kérdezte meg a beszélgetés alatt,akkor biztos lehetsz benne,hogy a legegyszerűbb ajánlatot(és nagy valószínűséggel a legmagasabb jutalékú terméket) válaszotta ki neked. Erről könnyen meggyőzödhetsz. Amit kaptál tőle ajánlatot,azt írd le ide nekünk(pontos kalkuláció,termékfajta stb..hitelösszeg,futamidő) és lefogom írni,volt vagy van-e ennél jobb.

- Mennyire volt képben a különböző kockázatok tekintetében? Voltak-e aggályaid,kérdéseid,ezeket mennyire tudta kielégítően megválaszolni?

- Mennyi és hányfajta ajánlatot kaptál tőle? Kiveséztétek-e,hogy melyiknek milyen előnye és hátránya lehet? Mennyire volt képben, a különböző bankok viselkedési szokásaikban,melyik banknak milyen hosszútávú morális berendezkedése van,erről tudott valamit az illető?

- Hány bankal áll kapcsolatban?

-Mit sugallt az irodája,(ha volt neki) precíz,szolgálatkész,kedves ember vagy prasnya megbízhatatlan jószág benyomását keltette? Megjelenése,öltözködése,mit árult el?

-Végül,összeségében,amikor felálltál az asztaltól,milyen érzések voltak benned?

(van még pár dolog,hirtelen ennyi jutott eszembe.)

Üdv-Ólomlábú
Előzmény: Ancsul2 (2414)