Deryan Creative Commons License 2010.03.25 0 0 10267
Bevallom, nekem is megfordult az eszemben, hogy mi minden egyebet irunk ebbe a topicba a zöldségeken.

Szerintem a várakozás "unalmát" vagy a kerti munka fáradságát jó ezzel a mindenféle témával elűzni. Ráadásul van mindig mit tanulni is, eddig nem igazán tudatosult dolgokat a helyére rakni.

Visszatérve a vén tyúkok témájára...
Drága jó anyám hajdanán nagy feladat elé állitott engem és a hugom, amikor elment a Balatonhoz dolgozni, mi pedig otthon maradtunk 40 tyúkkal. Nyár volt, nagy hőség. A tyúkok betetvesedtek. Már csak arra emlékszem, hogy a hugom valami porral űzgélte őket, azok meg borzasztóan kiabáltak.
A nyár folyamán aztán a javát elszállitották anyámnak, nekem meg itthon maradtak az öregek vágásra. Akkorák voltak, hogy ketten nem birtunk velük a vágáskor, amiből végülis nyakazás lett. Arra emlékszem, hogy forgott a gyomrom, amikor a feldolgozásnál könyékig zsiros véres lében úsztam és a hatalmas húsdrabokkal birkóztam. Az öregek terményen hizlalt totál elhájasodott 4-6 éves nagy állatok voltak. Egyik, másik még tele tojással, de voltak olyanok is, ahol a tojástartót elkövesedett háj szőtte át.
Előzmény: Lunni (10263)