Kérésed parancs.
Csütörtökön indultunk szakadó esőben.
A pozsony-bergamo Ryanair járat 20 perces késéssel indult,teljesen tele.
A késést behozva gond nélkül landoltunk.
A Smartot az előrendeléssel a kezemben könnyen megkaptuk,1000 EUR lett zárolva a számlán.
A városba 40 perc alatt értünk.
Az első szálloda (Rubens) számomra kissé idejétmúlt berendezésűnek bizonyult,más megközelítésben konzervatívabb ízlésűeknek való.
A legfelső szinten levő üvegfalú étterem viszont élményszámba ment.
Az üdvözlő ital után begurultunk a belvárosba,este 10-kor gyakorlatilag üres volt a dóm tere.
Másnap az eredeti tervnek megfelelően a Serravalle Outlet volt a cél,ez egész napos programnak bizonyult,visszérve pedig még volt erőnk újra bemenni a divatutcákba (Montenapoleone,stb.) tátottuk is a szánkat az árakat látva.
Ekkor kaptuk az értesítést,hogy közalkalmazotti sztrájk (?) miatt a szombatra tervezett városnéző út vasárnapra került át.
Szombaton reggeli után átköltöztünk a Concordba,ez modernebb.A recepció nem lelte a foglalásunkat,a saját laptomon mutattam meg a visszaigazolásunkat.
Erre adtak egy szobát a lift gépháza mellett,amit határozott fellépésre azonnal cseréltek is egy valóban jóra.
Ezután kihasználva az autót kimentünk a 30 km-re levő középkori kolostort megnézni,na ez hiba volt mert majdnem a 11.30-as zárásra értünk oda és csak 3-kor nyitottak volna újra.
Vissza a városba következett a Corso Buenos Aires oda-vissza,na ez már elérhetőbbnek bizonyult,de összességében vásárlásra az outlet a nyerő.
Este séta,vacsora a Porta Nueva környékén.
Vasárnap üzletek ugye zárva,jöhetett a kultúra.
Délelőtt korán bementünk a Brera múzeumba (új kedvencet találtam a festők között)
aztán időhúzás a Via dantén majd fél háromkor kezdődött a városnéző túra a ZaniViaggi sárga buszával.
Ez ugyan 55 EUR volt fejenként de mindenkinek csak ajánlani tudom.
Angol nyelvű idegenvezetés nyakbaakasztós vevővel és fülhallgatóval és tényleg mindenhová elvisznek ami számít.
Az útvonal: Scala-Viktor Emmánuel árkád-Dóm-Grom fagyizó(!)-egyórás városnézés busszal nagy körben a porták végig járásával-Sforza kastély-Utolsó vacsora (az árban benne van a belépő).
Fél nyolcra végeztünk és a páromnak nem akaródzott meccsre menni ezért maradt a Brera negyed és egy hangulatos vendéglő.
Hétfőn délelőtt vissza a Corso Buenos Airesre,a kinézett holmik felvásárlása után
kiköltöztünk és irány Bergamo.
Délre értünk fel a várba,elbóklásztunk mert hétfő lévén a múzeumok zárva,egy könnyű késői ebéd után még egy kör a új városrészben,majd indultunk a reptérre.
Megtankoltuk és leadtuk az autót majd időben indult a teljesen tele gép.
Szakadó hóesés várt Pozsonyban március 15-én ami kitartott ímiskolcig...
A szokott 4 helyett 5 és fél óra alatt értünk haza.
A műsor ennyi volt,a benyomásaimat és a tapasztalataimat majd egy másik hozzászólásban.