nemezis 2
2010.03.25
|
|
0 0
135
|
„Minket más fából faragtak, minket nem torzított el a hatalom” – hiszen óhatatlanul eszünkbe jut az „Őszödi beszéd” egyik mondata, ami azért elárulja, hogy a más fából faragott államférfi nagyon is megszerette azt a hatalmat, amivel kormányfőként rendelkezett:…”Fantasztikus dolog politikát csinálni. Fantasztikus egy országot vezetni…….. nagy dolog volt , imádtam. Életem legjobb része volt.”
Vagy a másik önvallomásnak felfogható mondat:
„Azt hittem, hogy az igazunk és az akaratunk mindent le fog győzni, és önmagában elég lesz a győzelemhez. A választók reformszándéka és reformképessége között nem vettem észre különbséget”…, ami azért sokat elárul Gyurcsány demokrácia-felfogásról.. A progresszív demokrata úgy jellemzi a reformkudarcot, hogy: „a többség mást akart, de nekünk volt igazunk”…. A szónokot hallgató kisebbség azonban, a tartalmi üzenetekre éppoly kevéssé figyelt, mint a hangulati jelekre, így annyit reméltek csak a szónoktól, hogy bűvészként elővarázsol néhány trükköt a tarsolyból, ami megváltoztatja a választások kimenetelét.
Talán segítette volna a megértést, ha az „Őszödi beszédről”és a 2006-os tv vitáról készített cd, az 1000 Ft-ért megvásárolható ajándékot, Nokiás-dobozban adták volna át...." |
|