Törölt nick Creative Commons License 2010.03.24 0 0 10197
Egy évet kibír a bálamadzag is, hiszen a növény árnyékolja egy idő után, nekem annyi pont elég, mert évente úgyis több száz keletkezik, amúgy csak kidobnám :) Eddig uborkánál használtam, persze következő évben újra kell csinálni az egészet. A karózásnál még így is gyorsabb. De még gondolkodom valami máson, mert nem túl esztétikus a sok fehér zsineg.

Kétlem, hogy megfelelő olajat tudnék találni, nincs nekem ilyen ismerősöm. Másrészről az akácfa nem jó nedvszívó, sőt mondhatni elég rossz annak, még a lenolajat is alig szívja be. Hatékonyan a kötődő impregnálás tartósítja, mint akár a szenesítés vagy a kátrány, mert bármiféle olajat a talaj egyszerűen kiszív belőle. Tudom, mert hét éve próbáltam valami autós fáradt olajjal is kettőt, meg fáradt étkezési olajjal is egyet, és persze raktam el simán. Sok különbséget ma nem látni, az első körül feketébb a homok, de éppolyan korhadt a külső fél centi, mint a többinél. A kátrány a legkönnyebb, szén a legolcsóbb, de ezeket még nem próbáltam. Majd gyűjtögetek arra a kátrányos kencére. :)
Előzmény: CBNora (10195)