Hát LK-s normál instákkal nekem sose volt semmi gondom, bár tank vagy healer szerepkörben csak úgy voltam ott, hogy volt BCből legalább egy T4 körüli felszerelésem. Tekintve viszont, hogy T4 szintű cuccokat level71-re questekből össze lehet szedni LK területeken, ez nem hiszem, hogy valami különös dolog lenne. Egyszerűen nem ugrik be az ember 68-70en utgarde keepbe, hanem vár 71-72ig és addig meglesz a cucca. Olyan cuccban csak annyi gond van, hogy a mana kifogy a healernek és néha inni kell, illetve ha a DPS hülye és beleáll abba amibe nem kéne és ezért túl sokat kell healelni akkor vagy a tank vagy a DPS nem megmenthető. Nyilvánvalóan akkor a DPS halni fog, mert a tanknak élnie kell :) Kb ennyi nehézséget tapasztaltam rettentő szar gearben.
LK heroicokat meg úgy csináltuk végig 2008 november végén, hogy mindenki LK kékekben volt, normál instákat se farmoltuk, csak ami 1-1 run alatt a szintezés alatt összejött + amit meg tudtunk szerezni craftolható kéket vagy honored repukból kivehetőt. Igen, ez kis utánajárást igényelt. Így az LK heroicok nem voltak könnyűek, de a BC heroicokhoz képest sétagalopp volt 1-2 kivétellel. Pl Loken full kékben kifogott rajtunk simán, pedig követtük a taktikát meg minden :D
Manapság lett 80as a paladinom. 76-80 között AHból meg questekből összehozott kékekben/zöldekben tankoltam, azzal se volt semmi gond. 80ra érve úgy döntöttem, hogy a pala tankolás valami agyrohasztóan unalmas és béna, kipróbálom a holyt. Healer cuccom csak 4-5 darab volt normálokból, ehhez vásároltam craftolt kékeket, meg két 200as szintű nagyon olcsó epicet (back és shield). ~500 gold ráfordítás volt összesen. Ezzel a cuccal nem volt semmi gondom a heroicok healelésével, még akkor sem ha hasonlóan bénán gearelt tankot kaptam.
Most iszonyú könnyűek a heroicok, olyan sose lesz, hogy legalább 2 ember a csapatból ne lenne olyan cuccban ami messze afelett áll, amihez a heroicot tervezték (kék LK gearhez tervezték). Szóval ha odamegyek kék healerrel, kapok egy full epic vagy akár csak félig epic tankot, máris nincs gond. Vagy ha a tank is hasonlóan rosszul öltözött akkor biztos van 2 jobbfajta DPS, máris fele addig tartanak a csaták, mint 2008 végén és az sokat számít. AKKOR még ki lehetett fogyni manából meg meg lehetett halni. Ma már nagyon nehezen :) És ráadásul 5-10 heroic után máris félig 232-245ös epic az ember a triumph cuccokból. Konkrétan az első heroicom után meglett a 35 triumph egy 245ös healer ringre. Egy 138as ZÖLDet cseréltem le vele. A palámnak 1 hét után már nem tudok heroicból mit fejleszteni a gearjén, csak 1 cipő van ami makacsul nem akar esni. Már a retri gearjét építem.
Vagyis építettem, csak lejárt az acc és most nem töltöm fel egy ideig megint.
Persze nagyon sokat számít a tapasztalat, de szerintem próbáld ki a heroicokat most. Csak előbb szerezz kék cuccokat bármi módon, úgy sima lesz. És iszonyú gyorsan full epcire lehet öltözni manapság.
Persze gemeket meg enchantokat bele kell pakolni a cuccokba, legalább valami olcsóbbat, de olyat ami hasznos.