Törölt nick Creative Commons License 2010.03.22 0 0 698

En nagyra ertekelem a muforditast es a muforditokat.Nyilvan nem izgtna a fantaziamat,ha magam sem tartanam sokra a szakmat.

Es megertem a fenntartasaidat a kezdokkel (meg a mar mukodo dilettansokkal)szemben, es igy van ez jol.Foleg egy ilyen kicsi piacon.Hogy a kulturaban okozott esetleges karokat ne is emlitsuk.Nem tudom ugyan mekkora lehet a ramaty forditasok aranya a szinvonalashoz kepest.

De ne aggodj!Nem vagyok elvetemult,mint mar mondtam.Ha nem megy,nem megy.Remeljuk ha annyira szar vagyok valaki ugyis megallit feluton!:-)

Apropo!...hol van a kiado meg a szerkeszto,amikor egy rossz forditasrol van szo?Miert nem mondjak,hogy 'na ezt azert megse!' ? Nem beszelve arrol,hogy allitolag telitve a piac,igy megengedheti maganak minden kiado,hogy a legjobbakbol valogasson.

Mindent szamba vettem amit felsoroltal,es egyaltalan nem hiszem,hogy egyszeru dolog JOL forditani.Ha netan ez is jott le az irasombol.

A technikakrol,amiket emlitettel, fogalmam sincs.Azt sem tudom mik azok,hogy sajatithatom el...ha csak gyakorlatban,akkor mekkora a szakma toleranciaja az ugymond kezdeti botladozasokat illetoen(mert meg ha szuletett fordito is valaki az elso munka akkorsem lesz olyan jo mint a tizedik).Esatobbi....

Sajnalom,nem ismerem el a szokoz letjogosultsagat.Talan ez a fo oka ,hogy ellenallok.Nem te vagy az elso,aki hianyolja.Ami erdekes,mert irhatok-meg masok is ilyen nyilvanos forumokon- akarmilyen rosszul,helyesirasi hibakkal,rossz szorenddel,argoban vagy osszefuggestelenul,akar fonetikusan is,ekezetek nelkul,irasjelek helytelen hasznalataval,szoval minden elmegy mindenkinek,senkinek nem szur szemet soha semmi,de a szokoz hianya,az igen!A szokoz,ami semmilyen modon nem befolyasolja a szoveg kulalakjat,ertelmet,olvashatosagat,tartalmat...az kell!

Ha az en szokozom olyan zavaro,mit szolnal a nyelvtudorban,ahol nyelveszprofesszoraink diskuralnak jozsef atillarol es egymast hujezik?:-))

Előzmény: Shalina (693)