'szkeptikus' - ez nálad valami nagyon rondát és alávalót jelenthet...
Nem, inkább csak megalapozatlan, nagyképű hőbörgést jelent nálam. Elsősorban ezen topik olvasásának hatására. Ez a hozzászólásod kiváló példa arra, hogy miért.
Azt írtam, el vagy tévedve, mert:
a) nem dolgozhattál helyettem, hiszen semmi kötelező dolgom nincs itt
b) egy tudományos folyóiratban publikált munka és egy blogbejegyzés nem ugyanaz a kategória
Válasz:
Nem te vagy eltévedve…
Miért? Indoklás nincs, a-b pontokra válasz nincs, cáfolat nincs. Csak.
... hanem én.
Miért is? Konkrétum nincs, példák sincsenek. Csak.
A folyamatos hülyeségáradatom bizonyítja.
Mi hát a hülyeségáradat?
Eddig két dolgot állítottam ebben a topikban.
1) Kutatók között, például tudományos folyóiratokban, még mindig vita folyik a homeopátiás kezelések hatásosságáról vagy hatástalanságáról. A hatásosságról (meg persze az ellenkezőjéről is) jelennek meg napjainkban is tudományos publikációk.
2) A "modern, nyugati típusú" orvosi kezelések igen jelentős része sem teljesíti azokat az elvárásokat, amiket itt a topik szkeptikusai a homeopátiás kezelésekkel szemben támasztanak.
Mindegyik állításról könnyen eldönthető, hogy igaz-e.
Mindegyikre hoztam bizonyítékot TUDOMÁNYOS publikációk formájában.
Az Int J. Oncol. cikk is egy példa volt, ami az elsőt támasztja alá. Ezeket a cikkeket (mármint a létüket) persze nem lehet cáfolni, marad hát, hogy lehülyéznek a kedves szkeptikus olvtársak. Ezek után engedtessék meg nekem, hogy szkeptikus legyek velük kapcsolatban.
(Az csak lényegtelen, de mulatságos mellékszál, hogy névtelen bloggerek - "Pooh-Pooh", "Maggie" meg "Orac", mint autentikus kutató-szakértő, hehe, jó vicc - posztjait hordod ide a cikkben szereplők cáfolatára.
Gondolom, jól körberöhögnék itt azokat, akik blogbejegyzésekkel akarnák a homeo-szerek működését alátámasztani. Bájos kis kettős mérce.)