dujuor Creative Commons License 2010.03.17 0 0 9899
Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok, ha nem bánjátok. Kertészkedésben nagyon kezdő vagyok, de volt már egy-két sikerélményem. A fórumot most próbálom az elejétől végigolvasni, de még csak 2007-nél járok. Viszont lenne egy két kérdésem Hozzátok. Próbálom összeszedni a gondolataimat, de lehet, hogy néhol zavaros leszek.

Kezdem:

Egy kb. 30 négyzetméteres területem van, amit szabadon használhatok, kutyáktól mentes, kb. 6*5 méteres négyzet. A két hosszabb oldalát a házfal, és a kerítés határolja. A nap a reggeli, déli és kora délutáni órákban éri, a délutáni és esti napot a ház árnyékolja. A földje viszonylag tápanyagdús, kötött. kb. 3 hete kapott pétisót és mutatónak zacskós marhatrágyát. Tényleg csak megmutattam a földnek, mert erre a területre csak 50 kg-ot szórtam ki, ennyi volt itthon. Ősszel nem ástam fel, de kb. 3 hete igen (beleforgattam a cuccost).

Vettem vetőmagokat is (most fejből próbálom írni, mert a magok otthon vannak, én pedig a munkahelyemen).

Salátát (május királya azt hiszem, simát és magszalagosat)
Retket (vajretek)
Hagymát (dughagyma vörös és lila, sima mag, és sarjadékhagyma mag)
Fokhagyma (gerezdenként a hűtőben van, de elkezdte növeszteni a gyökereit)
Borsót (Rajnai törpe, március 7-én földbe került utána jöttek a fagyok, és velőborsót)
Zöldbabot
Sárgarépát
Fehérrépát
Levélpetrezselymet
Kaprot (vagy kaport?)
Paprikát
ÉS ami a kedvencem a koktélparadicsom. Jelenleg 5 félét vetettem el palántának, a konvektor fölött az ablakpárkányon pihen palántaföldben, letakarva, kb. 25-28 fokban. Itt pihen még 2 féle chili, és a paprika. Ezek március 14-én lettek elültetve.

És itt jönnek a kérdéseim. Mikor mit, hová, mi módon? Annyi mindent kimásoltam a hozzászólásokból, hogy most már teljes káosz van a fejemben. Mit lehet mivel? A salátát, hagymát, retket vethetem közösen? Mármint nem soronként, hanem olyan kedves összevisszaságban kb. fél méter * 6 méter hosszan? Segít nekem Valaki megtervezni, hogy mit, hova mi után kellene ültetnem?

Adalékadatok:
hagymát csak zöldhagymának szeretnék, jó lenne, ha hosszú időn keresztül lenne
fokhagymát a gumójáért szeretnék

valamint kb. 2-3 hét múlva át kell gurítani a területemen egy kb. 1500 kb-os kisbuszt, ami csak vánszorogni tud, tehát jó lenne egy kocsinyi sávban semmit sem ültetni egyenlőre, vagy olyat, ami nagyon szereti, ha jóóóól összetömörítik a földjét.

Tudtok nekem segíteni?

Előre is köszönök bármilyen tanácsot.

Edina