daveeeee Creative Commons License 2010.03.16 0 0 1066
A hatásfok papíron 85-92%, ha jól tudom. Mérni nem tudom, hogy hogy lehetne, ahhoz a tömegáramokat tudni kellene, amit nem tudok mérni. A kifújókon van egyébként egy kis műanyag csövecske, azt hiszem ott nyomást lehet mérni. A beszabályozás még hátra van, érzésre nálam kicsit többbet fúj be, mint amennyit elszív.

Én befújattam cellulózzal az egészet, a csövek, motorok is el vannak takarva.
A csövek vonalát eltakarás előtt festék spray-el felfújtam a tetőfóliára, hogy később megtaláljam őket. A szűrők fölé egy-egy nagy tábla eps-t tettem, azt csak fel kell emelni és hozzá lehet férni. Befújáskor mindenképpen érdemes a szellőztetőt kikapcsolni, hogy minél kevesebb por jusson a rendszerbe, mert minden apró helyre bemegy.

A padlás közepén végig van fa járófelület, innen indulva lehet ásni :)
Nem nehéz egyébként, én most ástam ki a hőszivattyú helyét kézzel. A szigetelés alja viszonylag tömör, alányúlva majdnem egyben ki lehet fordítani egy jó darabot. Érdemes a csöveket teljesen betakarni +10cm anyaggal, ezt a befújáskor meg tudják csinálni. Így nem kell szigetelt csöveket használni, ami megdobná az árát.
Én is terveztem gépészeti helyiséget, aztán szép lassan felköltöztettem mindent a padlásra, a lakótérben értékesebb a hely. A hőszivattyú és a melegvíz tartály helyét most szabaddá tettem, és föléjük építek majd egy osb dobozt leszigetelve. Most épp azon gondolkodom, hogy alulról nem is szigetelem, inkább felülről erősebben, nehogy befagyjon egy húzós télen.
Nekem egyébként a padlástérbe fújja a gép az elhasznált levegőt, így talán a maradék hő is hasznosul valamelyest a kisebb hőlépcső miatt.

Előzmény: Gegito (1065)