Deryan Creative Commons License 2010.03.16 0 0 9857
:D
Na, ez nagyon jó! Nagyon jó dolguk lehet azoknak a palántáknak, hogy ennyire dédelgeted őket :)
Persze nem vagy egyedül;)
Látnád csak az én kis csenevész zeller növénykéimet. Még a néhány másodperces ajtónyitástól is óvom őket.

Bálint gazda levelét olvasgatom a talajfertőtlenitéssel kapcsolatban. Ezek szerint a palánták földjének a sütőbe rakása nem is butaság.

"A magvetésre, palántázásra használt földben rendszerint vannak palántadőlést okozó gombák is. Ezek ellen a talajt egy-két órára tegyük forró sütőbe (előtte öntözzük be, mert a forró gőznek kell hatnia), ezzel fertőtlenítjük. Ugyanezt a célt vegyszerekkel is elérhetjük oly módon, hogy a talajba kell dolgozni a szereket, ahol a mag van, illetve a gyökere lesz. Használhatunk Dithane-t, vagy Mycostop gombaölő szert.

A talajfertőtlenítés helyett érdemes csávázott vetőmagot használni. Az üzemben csávázott vetőmag ellenáll a kártevők és a betegségek támadásával szemben."