Szia!
Ez nem szerintem kérdés hanem centiméter! Lemérték és kevésnek találtatták! :-) Szóval ahhoz, hogy a KRESZ szerint két oldalt parkolni lehessen és még két irányú is maradhasson az út kb. két méterrel kéne szélesebbnek lenni. Elég ha most megnézed. Jelenleg mindkét oldalon parkolnak az autók, teljesen szabálytalanul ugyan, és ha jön két normális méretű középkategóriás autó egyszerre azok nem férnek el egymás mellett, az egyiknek vissza kell tolatni amíg a másik elmegy mellette. Szinte minden nap látok egy ilyen esetet.
Szerintem helyes, hogy betartatják a KRESZ-t és táblával is kikényszerítik a szabályos parkolást. Eddig sem lett volna szabad azon az oldalon parkolni csak nem tiltották kifejezetten táblával. Ugyanis jelenleg csak a házunk előtti részen vannak felfestve a parkoló helyek, a másik oldalon nem voltak. Az emberek meg mivel nem volt kint tábla azt hitték, hogy ott szabad parkolni, pedig eddig sem szabadott volna.
A szabályok azért vannak, hogy betartsák, betartassák őket. És nem azért, hogy szerintem ott elfér két autó meg nem olyan nagy a forgalom. Ez nem objektív elbírálási alap. A centiméter az. Ha érdekel téged akkor nézz utána a Közlekedés Rendjéről szóló törvényünkben hogy mennyi centiméter kell a kétirányú úthoz szabadon maradni. :-)
Másrészt a forgalom se oly kicsi. Én az elmúlt öt év során láttam, hogy mekkora átmenő forgalom van eme kis utcán, és nem egyszer-kétszer kényszerültem tolatásra, centizésre a szembe jövővel mert a kedves tilosban parkolók nem figyeltek a szabályokra.
Én örülök, hogy a KRESZ betartását most már táblával is kikényszerítik.
De nemsokára megoldódnak a parkolási problémák mert csak az kaphat majd parkoló engedélyt aki állandóra van bejelentkezve az meg az egész házban kb. 60 % lehet. Így vagy messzebbre fognak parkolni, vagy inkább bérelnek parkoló helyet a garázsok egyikében, mert az még mindig olcsóbb mint a büntetés. :-)