nuki10 Creative Commons License 2010.03.12 0 0 352

Kedves Szomszédok!

Engem csak nem hagy nyugodni a járólapok ügye! Nem megy a fejembe, hogy valami amit erre a célra terveztek, ennyire ne feleljen meg a rendeltetésének. Nem is szólva arról, hogy ha nem változik meg a helyzet, elöbb utobb számíthatunk egy komoly balesetre. Ez pedig senkinek sem lehet érdeke!

Előre bocsájtom, hogy sem az Immotomról, sem a Glorixról nem tételezek fel rosszhiszeműséget, de nem vagyok olyan naív sem, hogy azt higgyem, önként és dalolva elismerik az esetleges hibájukat!

Tehát:

- A megfelelőségi nyilatkozat, amit nekünk megküldtek semmit sem ér! Először is vásárlás nélkül is letöltheti bárki a Zalakerámia honlapjáról. Másodszor szerepel is rajta, hogy a termék műszaki paramétereit a dobozcimke tartalmazza, azt pedig nem mellékelték. Így abban sem vagyok biztos, hogy a megfelelőségi nyilatkozatban leírt, és a lerakott járólap egy és ugyan az a termék! Harmadszor, a nyilatkozaton szereplő MSZ EN 14411 szabvány előírja a termék méretbeli tűrését, színhelyességét, keménységét, kopásállóságát, vegyi anyagokkal szembeni ellenállóképességét, fagyállósági kritériumait, de a nekünk fontos csűszásállóságát nem! Ez tehát csak egy mihaszna papir.

- Az interneten találtam néhány érdekes adalékot a kültéri járólapok csúszásának lehetséges okairól. Csúszást okozhat pl: ha nem vizszintes a felület (a mienk kifelé lejt!), a nem megfelelő fugázóanyag (ehhez nem tudok hozzászólni), és végül a SZAKSZERŰTLEN TAKARÍTÁS, mivel a járólapra rakodó szennyezés eltömi annak mikrobarázdáit, így csökken a surlódás, vagyik csúszni fog. Hát nem érdekes?

Tehát az a véleményem, ezek fényében nem is olyan rosszak a kilátásaink a kivitelező "bevonására" a csúszás megszüntetésére.

Kösz a türelmeteket.