Szia,
köszönöm a gratulációt bár hammond-os szempontból ez nem egy teljesítmény. Több mint egy évig keresgettem ugyan és egészen véletlenül akadtam rá.
Mivel én csak igazán hobbista vagyok, ezért nem biztos hogy minden finomságot le tudok írni ami nektek igazán számít de megpróbálom.
Ami nekem probélma volt funkcionálisan és megoldódott:
-az itt is sokat emlegetett 1'-as regiszter némítása a percussion-el.(kikapcsolható)
szeretm a blues zenét, főleg ahol a 888000008 és a 888+3rd van felváltva használva.
-A lower manuált külön midi csatornán meg lehet címezni így 2x 5 oktávban lehet használni, eddig pedig csak split-elve lehetett.
-Leslie sebességét, le és felfutását lehet állítani
-8 preset helyett 4x8 lett A, B, C, D preset bank.
-regiszterek állását is tudja midin keresztül kiküldeni mostmár, így lehet akár B4, EVB mesterbillentyűnek is használni.
-a chorus/vibrato sebességét több lépcsőben lehet állítani
Amitől a hangja is jobb lett szerintem V2-vel:
-Keyclick hangereje magasabbra vehető. Eddig halk volt és most ahogy próbálgattam ugyanazt a billentyűt nyomogatva a keyclik hangja más és más egymás után és ettől olyan élő lett a hangja. (ezt nem tudom eddig is így volt-e mert nem nagyon lehetett hallani, de már nem tudom összehasonlítani). Ez sokat dobott a hangzásán.
-Eddig a felső két oktávban különösen idegesítő magas hangja volt főleg a 3rd percussion-el. Most van benne agy keytracking opció így a percussion hangja felfelé halkul. És úgy vettem észre, hogy ugyan a hangkeltés (hangminta) nem változott de valahogy mintha a keytracking az egyes regiszterek hangerején is változtatna különböző magasságban (ezt sem tudom már összehasonlítani). Ezt a két dolgot legjobban a 8000000888-en lehet jól érzékelni. Eddig ez a beállítás nem nagyon hasonlított az igazira, de most sokkal jobb lett.
Ami sajnos a hibája, hogy a Chorus és a műlesle egyszerre nem tud működni és nincs leslie stop (tehát csak igazi Leslie jöhet szóba, vagy külső effect). Egyszerre tud menni a 2nd és 3pd rercussion. Ez egy hülye megoldás rajta. 2 gomb van és ahelyett hogy on/off és 2nd/3rd váltó lenne az egyik a 2nd a másik a 3rd bekapcsolója. Pedal manual nincs benne.(Hát azt meg még életemben nem használtam)
Sajnos a klóntalálkozóra nem tudok menni, de nem sok értelme lenne összehasonlítani a mai klónokkal. Ez 91-es hangszer (ha jól emlékszem akkor még a 386-os pc is nagy szám volt) , akikkel versenyezhetne az a Viscount D9/OB3, régi Korg CX-3, VK-1000 és talán a Voce V? és Vk-7 vagy a de ezeket nem igazán tudom mikoriak de biztosan jobbak.
Hát dióhéjban ennyi, de igazán nincs összehasonlítási alapom. Ti jobban tudnátok véleményt alkotni róla.
Üdv: RT