ParmaBoys
2010.03.11
|
|
0 0
50
|
ciao, van közülletek olyan akinek sikerült itthon lekoppintani a pármai sonka ízét ?
ha igen akkor én is megpróbállom ,de ha egy amúgy finom de pármaira nem emlékeztető iz jött elő akkor nem próbálkozom mert rendszeresen vásárolok füstölt árukat házi hentes barátomtól és remek az összhatás, de mivel számos alkalommal járok pármába van szerencsém megkóstolni az ottani sonkát is..
nos ami a titok lehet a sok sok tuti mellett, az a parmezán sajt levét (savó) megszürcsölő disznó amelynek a jellegzetes ize visszaköszön a sonkában, a pármaiban nagyon érezhető a parmezán sajt izvilága, nos én jópár alkalommal kajáltam kis feldolgozó üzemek által előállitott pármait, előállitani nem próbálkoztam még, annyira a receptnek nem olvastam vagy kérdeztem utánna mivel inkább a magyar izeket kajállom de egyszer megróbállom ha valakinek már közülletek sikerült?!
előre is köszi a választ
Il Prosciuttodi Parma:) |
|