Szia
Hát persze,mert annak volt "gazdája!
Nem értem miért gondolod azt,hogy a Magyar óriás meleg ólakban van tartva,kizárólag fülméretre meg súlyra szelektálva!A fülméret meg a súly limit azért van,hogy elváljon a fajta a méret-hajhászott egyéb óriásoktól!A testhossz méret meg arra jó,hogy inkább rövidebb széles törzse legyen mély öblös mellkassal amiben jól elfér és funkcionál a szív és tüdő,hogy jól tudjon "termelni" az állat!
A meleg istállóról:Ahol mi lakunk,Karancslapujtőn,Az félúton van Szécsény meg Zabar között.Ezeken a helyeken mérik leghidegebbeket már idétlen idők óta!Nekünk kizárólag deszka óljaink vannak,egyiket a szomszédból örököltük meg a másikat én szögeltem.Ezekben az ólakban teleltek ki,plusz karácsony és újév között fialt kilenc anya,pedig nem volt ritka a 20-22 fok!Növendékek voltak- vannak még egy, kétlépcsőfoknyi pincében,kitárt ajtók mellett!
A takarmányról:abrak egyszer egy nap,árpa,zab,táp keveréke,tiszta friss víz kétszer,nyáron háromszor,lucernaszéna meg annyi,hogy a seggükkel is ehetnek!:-)
Ha te a leírtak Szerint akarsz nyulat tartani,akkor neked való a fajta!
Igen én írtam,száz anyát tervezek,Meglátjuk hogy jön össze.A nagybátyámnál maradtak meg a Magyar óriások,húsz éve vannak neki,ő igazán nem a fajtát nézte csak,hogy jó gazdasági állat legyen.Amikor még járt az átvevő,hozzá házhoz ment,dobott egy kicsivel több lóvét,a növendékeket meg mindig külön rakta az autón!Gondolhatod,hogy nem kerültek vágásra.Három hónapos korban kb. három kilósak.Nekem két anyát adott,ezektől meg az ő anyáitól származó nőstényeket hagyom meg,most 20 van.A fiatalok új-zélandi bakoktól fialtak meg most is azoktól fialnak majd,Közben tudtam venni Magyar óriás növendék bakokat,következő pároztatásoknál már jók lesznek.Talán tudok most venni növ.nőstényeket is,ezekre hagytam bakot az enyémből.
Karancslapujtő Salgótarjántól 10 km.-re van Ény-ra.