kavicsbánya Creative Commons License 2010.03.10 0 0 4229
Úgy jöttem ki az óráról, h. hú de jó aztán elkezdtem magamban elemezgetni a látottakat, hallottakat és teljesen elbizonytalanodtam.
Nem tetszett, hogy csak csoportosan és párban dolgoztak, keveselltem a megoldott feladtok számát és nehézségét. A reggeli beszélgető kör egy kicsit erőltetett volt, de ez betudható esetleg a szülők miatti feszélyezettségnek.
A gyakorló "játékaik" viszont fantasztikusak! Szépek és ötletesek.
Az igazgatónak kitérő választ adott mikor az egyik szülő a kompetenciamérésről kérdezett, ill. azt mondta, hogy 7-8. osztályban már nem működik az a tanítási módszer, mert a gyerekeket fel kell készíteni a középiskolai felvételikre. Kicsit félek, hogy a 6 évi kényelem, játékosság miatt hirtelen szakad sok teher a gyerek vállára.

Rágódom, mert az biztos, hogy a gyerekek jól érzik ott magukat, szívesen csinálták a feladatokat, (na jó akadt kivétel:)), de a 6. osztály utáni hirtelen váltástól nagyon tartok.

Egyébként ugyanilyen játékos feladatokat más bemutató órákon is láttam, csak nem ennyire töményen, ott egyéni feladatok is voltak.

Viszont nagyon tetszett, hogy egy bizonyos témakörben komplex ismereteik vannak.

Kicsit összeszedetlenre sikeredett, de most nincs időm már "átvágni". Bocs.:)A
Előzmény: Ammandina (4228)